Home
Arbeidsrecht

Arbeidsrecht

Heb je behoefte aan hulp en ondersteuning bij jouw arbeidsrechtelijke kwesties? Wij denken graag met je mee en we adviseren in welke te nemen stappen. Zo nemen we graag jouw zorgen uit handen. Het team arbeidsrecht van JPR advocaten bestaat uit meerdere ervaren specialisten. Wij adviseren nationale en internationale ondernemers, bestuurders, HR-afdelingen, maar helpen we uiteraard ook individuele werknemers.

Direct contact opnemen
Bo-Doetinchem

Waarom kiezen voor een arbeidsrecht advocaat van JPR?

Bij JPR werken advocaten gespecialiseerd in arbeidsrecht. Onze arbeidsrecht advocaten hebben veel kennis over de regels, wetten en voorschriften die gelden bij geschillen op of rond de werkvloer. Daarom zijn ze geschikt voor de begeleiding bij, en het advies over, verschillende situaties rondom organisaties. Denk aan arbeidsconflicten, ontslag op staande voet of het controleren van een beëindigingsovereenkomst.

We werken met efficiënte werkprocessen, voorspelbare kosten en met reële tarieven. Een arbeidsrecht advocaat is geschikt voor ondersteuning, hulp en advies bij verschillende arbeidsrechtelijke geschillen. Wij leveren het bewijs dat professionaliteit niet kil hoeft te zijn. Hoe we dat doen? Onze bevlogen arbeidsrecht advocaten begrijpen de zorgen van ondernemers en organisaties. Ze gaan hier met veel kunde en enthousiasme mee aan de slag.

Wanneer schakel je een arbeidsrecht advocaat in?

Er wordt vaak gedacht dat een advocaat arbeidsrecht alleen aan de slag gaat voor werknemers. Dit is niet het geval. Ook werkgevers kunnen een arbeidsrecht advocaat inschakelen. Een arbeidsrecht advocaat ondersteunt namelijk bij verschillende soorten arbeidsconflicten op de werkvloer. Zowel werkgevers als werknemers kunnen bij ons terecht voor persoonlijk advies van een arbeidsrecht advocaat.

Ontdek de nieuwste ontwikkelingen

Do’s en don’ts bij een reorganisatie

Op het moment dat een organisatie besluit over te gaan tot het reorganiseren, ligt hier veelal veel druk achter. Immers...

8 tips om een verzoek tot recht van inzage op een goede manier te behandelen

Er worden steeds meer verzoeken tot recht van inzage door betrokkenen gedaan. Op het moment dat een dergelijk verzoek...

Let op: verplichte kilometerregistratie van jouw werknemers vanaf 1 juli

Heeft jouw organisatie meer dan 100 werknemers die minstens 20 uur per week werken? Dan ben jij vanaf 1 juli 2024...

Voor werkgevers

Doorgaans wordt een arbeidsrecht advocaat ingeschakeld in verschillende situaties waarin juridisch expertise en advies op het gebied van arbeidsrecht nodig is. Zo kun je als werkgever een arbeidsrecht advocaat inschakelen bij het:

 • Opstellen of wijzigen van arbeidsovereenkomsten;
 • Afhandelen van arbeidsgeschillen of ontslagzaken;
 • Begeleiden van reorganisaties of herstructureringen;
 • Interpreteren van cao’s en van arbeidsvoorwaarden;
 • Adviseren over arbeidsrechtelijke wet- en regelgeving;
 • Opstellen van een bedrijfsbeleid met betrekking tot arbeidsrechtelijke kwesties;
 • Vertegenwoordigen van het bedrijf in juridische procedures met betrekking tot het arbeidsrecht.

Het inschakelen van een arbeidsrecht advocaat helpt om de belangen van het bedrijf te beschermen. Ook minimaliseert het mogelijke risico’s. Advocaten in het arbeidsrecht zorgen ervoor dat het bedrijf voldoet aan de geldende wet- en regelgevingen op het gebied van arbeidsrecht.

Voor werknemers

Schakel een advocatenkantoor in het arbeidsrecht in als je een conflict hebt met je werkgever. Bijvoorbeeld als je een vaststellingsovereenkomst wil laten beoordelen of als je in een ontslagprocedure terechtgekomen bent. Maar je schakelt ook een arbeidsrecht advocaat in bij het:

 • Behandelen van arbeidsgeschillen;
 • Adviseren over rechten en plichten bij arbeidsongeschiktheid of ziekte;
 • Vertegenwoordigen in ontslagprocedures;
 • Begeleiden van onderhandelingen bij bijvoorbeeld een vaststellingsovereenkomst;
 • Ontslag op staande voet, via de kantonrechter of via het UWV;
 • Achterstallig vorderen van loon;
 • Onderhandelen over een ontslagvergoeding.

Heb je vragen op het gebied van arbeidsrecht?

Kun jij wel wat hulp van onze teamleden arbeidsrecht gebruiken? Neem gerust contact op. Wij helpen je graag bij jouw arbeidsgeschillen.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang als eerste alle relevante juridische ontwikkelingen.