Home
Insolventie en herstructurering

Insolventie en herstructurering

Heb je behoefte als onderneming aan ondersteuning en hulp rondom schuldkwesties? Wij denken graag met je mee en adviseren je in de te nemen stappen. Een insolventierecht advocaat neemt jouw zorgen uit handen. Het team insolventierecht van JPR advocaten bestaat uit zes curatoren, waarvan vier aangesloten bij specialisatievereniging INSOLAD. We adviseren bedrijven die in zwaar weer verkeren, maar uiteraard ook organisaties die een faillissement aan willen vragen voor een schuldenaar.

Direct contact opnemen
Tian-Doetinchem

Waarom kiezen voor een insolventie advocaat van JPR?

Bij JPR werken advocaten gespecialiseerd in insolventierecht. Iedere insolventierecht advocaat heeft kennis over de regels, wetten en voorschriften die gelden bij geschillen rondom het insolventierecht. Alle ondernemers krijgen vroeg of laat met deze rechtsvorm te maken. Misschien omdat een klant of leverancier failliet is verklaard, of omdat je zelf problemen hebt met het betalen van je schulden. Een gespecialiseerde insolventierecht advocaat van JPR is daarom geschikt bij begeleiding en advies rondom verschillende situaties.

Onze adviezen zijn praktisch en transparant, maar ook met persoonlijke aandacht. We kennen het klappen van de zweep en staan in nauw contact met andere curatoren en bewindvoerders, zowel op persoonlijk vlak als via de specialisatievereniging. Bij ons krijgt iedereen helder en kwalitatief hoogwaardig advies. Ook werken we met efficiënte werkprocessen, voorspelbare kosten en reële tarieven.

Ontdek de nieuwste ontwikkelingen

Wanneer is de WHOA toepasbaar? Deel II van de blogreeks

Winstgevend voor en na de coronaperiode, maar wel een enorme belastingschuld die is ontstaan doordat je verplicht dicht...

Wat is de WHOA? Deel I van de blogreeks

De WHOA (Wet Homologatie Onderhands Akkoord) bestond vorige maand alweer drie jaar. Een mooi moment om deze wet te...

Faillissement verklaring Sun Tank B.V.

Op 10 oktober 2023 zijn de besloten vennootschappen E-Wizz en Sun Tank in staat van faillissement verklaard. Als...

Wanneer schakel je een insolventie advocaat in?

Een insolventierecht advocaat begeleidt bedrijven die in zwaar weer verkeren. Zo bieden ze hulp om keuzes te maken. Ook proberen ze een mogelijk faillissement te voorkomen. Een insolventierecht advocaat doet dit op basis van een duidelijke analyse van het bedrijf. Als het mogelijk is, geeft hij of zij zo snel mogelijk advies. Soms is het herstructureren van een bedrijf nodig, of bemiddeling met schuldeisers. Je schakelt ook een insolventierecht advocaat in bij bedrijven die een faillissement willen aanvragen voor een schuldenaar.

Omdat een insolventie traject een hectische en onrustige fase is voor bedrijven, zorgen wij voor de nodige rust en orde. Je krijgt namelijk te maken met veel verschillende juridische zaken. Wat doen we bijvoorbeeld?

  • Optreden als curator in faillissementen en bewindvoerder in surseances van betaling;
  • Optreden als advocaat, adviseur of herstructureringsdeskundige in WHOA-zaken;
  • Adviseren van bestuurders en commissarissen in aansprakelijkheidszaken;
  • Procederen ter zake van bestuurdersaansprakelijkheid en pauliana;
  • Adviseren en begeleiden van betrokkenen bij (een naderend) faillissement of financieel zwaar weer.

Heb je vragen op het gebied van insolventierecht?

Iedere specialistische insolventierecht advocaat van JPR staat graag voor je klaar. Deel geheel vrijblijvend je vraag of uitdaging met ons.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang als eerste alle relevante juridische ontwikkelingen.