Home
Pensioenrecht

Pensioenrecht

Pensioen staat op dit moment volop in de publieke belangstelling. De Wet Toekomst Pensioen is in 2023 in werking getreden met een transitieperiode die kan oplopen tot vijf jaar. Dit kan gevolgen hebben voor het recht op pensioen. Heb je behoefte aan hulp en ondersteuning op het gebied van pensioenrecht? Wij denken graag met je mee en adviseren in welke te nemen stappen. Waar nodig, procederen we ook namens werkgevers, ondernemingsraden of pensioenuitvoerders. 

Direct contact opnemen
0T2A7063def2klein (Aangepast)

Onze advocaten in het pensioenrecht

Waarom kiezen voor een pensioenrecht advocaat van JPR?

Bij JPR zijn we gespecialiseerd in pensioenrecht. Onze pensioenrecht advocaat kent de regels, wetten en voorschriften rondom pensioen. Voor begeleiding en advies over verschillende pensioenvraagstukken kun je ons inschakelen.

In Nederland zijn niet veel advocatenkantoren met een pensioenrecht advocaat in huis. Bij JPR werken we met efficiënte werkprocessen, voorspelbare kosten en met reële tarieven. Een pensioenrecht advocaat is geschikt voor ondersteuning, hulp en advies bij verschillende pensioenrechtelijke geschillen. Wij leveren het bewijs dat professionaliteit niet kil hoeft te zijn. Hoe we dat doen? We begrijpen de zorgen van ondernemers en organisaties. Daarom gaan we hier kundig en enthousiast mee aan de slag.

Ontdek de nieuwste ontwikkelingen

Ontbinding van een arbeidsovereenkomst ook mogelijk tijdens ziekte?

De wet kent een aantal opzegverboden. Een van die opzegverboden betreft het opzegverbod tijdens ziekte. Onlangs heeft...

Deliveroo valt onder verplichtstelling Bedrijfstak Pensioenfonds voor het Beroepsvervoer over de weg

In 2021 heeft het Gerechtshof Amsterdam geoordeeld dat Deliveroo, een Britse internetdienst waarmee fiets- of...

De rol van de Ondernemingsraad en de Wet Toekomst Pensioenen

De Wet Toekomst Pensioenen is op 22 december 2022 aangenomen door de Tweede Kamer. Behandeling in de Eerste Kamer vindt...

Wanneer schakel je een pensioenrecht advocaat in?

Zijn er onduidelijkheden rondom het pensioen? Misschien is er een conflict tussen de werkgever en werknemer over de hoogte van het pensioen. Of bestaat discussie met de verzekeraar rondom het nabestaandenpensioen of het arbeidsongeschiktheidspensioen. In deze en andere gevallen is het raadzaam om een pensioenrecht advocaat in te schakelen. Ook is een pensioenrecht advocaat gespecialiseerd in onder andere de volgende zaken:

  • Wijzigen van pensioenregelingen;
  • De gevolgen van pensioenen bij bedrijfsovername;
  • Het beantwoorden van juridische vragen ten aanzien van de Wet Toekomst Pensioenen, bijvoorbeeld ten aanzien het transitieplan of het overgangsrecht.

Heb je vragen op het gebied van pensioenrecht?

Heb je behoefte aan hulp van een pensioenrecht advocaat? Neem gerust contact op. We helpen je graag.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang als eerste alle relevante juridische ontwikkelingen.