Home
Kosten en tarieven

Wat kost een advocaat?

JPR staat voor transparantie in kosten. Wij combineren onze veelzijdigheid en kwaliteit daarom met concurrerende tarieven. JPR advocaten kent een aantal variaties om de kosten van haar werkzaamheden in rekening te brengen. Samen bepalen we hoe jouw wensen toe te passen zijn binnen de aard van de opdracht.

Direct contact opnemen
Martijn-Yasar-Doetinchem

Werken met een uurtarief

De hoogte van het uurtarief is afhankelijk van de ervaring van de advocaat die jouw zaak behandelt. Van tevoren maakt deze hierover met u een afspraak. Het kan gebeuren dat meerdere advocaten aan je zaak werken. In dat geval wordt het uurtarief van de desbetreffende advocaat berekend. JPR informeert je hierover voordat de andere advocaat met zijn werkzaamheden begint.
Iedere advocaat houdt nauwkeurig de tijd bij die hij voor je werkt. De advocaat noteert deze in tijdseenheden van 6 minuten. Op de specificatie die wij met onze declaraties meesturen, vind je de tijdsbesteding duidelijk terug. Voor werkzaamheden die minder dan 6 minuten duren, brengt JPR (minimaal) één tijdseenheid in rekening.

Goed om te weten

Houd er bij het vergelijken van uurtarieven rekening mee dat ook de effectiviteit een belangrijke rol speelt in de uiteindelijke kosten. Onze gespecialiseerde advocaten beschikken over de ervaring en de (digitale) middelen om iedere zaak pragmatisch tot een goed einde te brengen. Bovendien:

  • Wij rekenen geen toeslagen op onze uurtarieven in geval van spoed of specialistisch werk.
  • Wij brengen geen kantoorkosten in rekening.

Afwijkende afspraken

Wil je liever andere afspraken maken? Dan staan wij daar graag voor open. Als jouw organisatie of opdracht aan specifieke kenmerken voldoet, bieden we de onderstaande mogelijkheden aan. Vraag geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden voor jouw situatie.

Detachering

Heeft jouw organisatie voor langere tijd en op regelmatige basis behoefte aan juridische ondersteuning? Dan kan ook per dagdeel worden gerekend. Desgewenst verrichten wij de werkzaamheden bij jou op locatie.

Lees meer over detachering

Eenheidstarief

In het geval van een eenheidstarief (blended) geldt - ongeacht ervaring - voor alle advocaten die in jouw dossier werken hetzelfde uurtarief. Deze vorm is zeer geschikt voor opdrachtgevers die zoeken naar een eenduidig uurtarief in hun opdracht.

Fixed fee

JPR is bereid veel voorkomende werkzaamheden tegen een vast tarief te behandelen. Dit kunnen werkzaamheden zijn die bij jouw onderneming veel voorkomen. Een fixed fee kan ook worden afgesproken voor een project, of een deel daarvan.

Helpdesk

Vele cliënten ervaren inmiddels het gemak van onze Helpdesk. Voor een vast bedrag per maand kun je bij ons terecht voor korte vragen per e-mail of telefoon. Blijkt het lastiger te liggen? Dan wordt een dossier aangemaakt waarbij afzonderlijke afspraken worden gemaakt.

Resultaatafhankelijke beloning

In deze variant draait alles om resultaat. Wanneer een vooraf bepaald doel wordt behaald, geldt een hogere beloning dan bij het niet bereiken van dit resultaat. No cure, no pay is ook aan te merken als een resultaatafhankelijke fee. Een vergoeding als percentage van de opbrengst is niet toegestaan.

Vast jaarbedrag

Als ondernemer begroot je jaarlijks de te verwachten omzetten en kosten. JPR Advocaten kan dit risico van overnemen door vooraf een jaarofferte uit te brengen waarin wij, binnen af te spreken kaders, alle juridische kosten voor onze rekening nemen.

René Frazer
Wij staan voor je klaar

Meer weten over de kosten voor een JPR advocaat?

Bij JPR tref je hoogwaardige professionals die net zo zijn als jij. Toegankelijk en altijd bereid om te helpen. 

Neem contact op