Home
Erfrecht

Erfrecht

Het erfrecht regelt wat er moet gebeuren met de bezittingen en schulden van iemand die dood gaat. Jij kunt dat bij leven regelen door een testament te maken bij een notaris. In de laatste levensfase is het ook verstandig rekening te houden met de situatie dat jij er straks niet meer bent. Dat geldt zeker voor transacties in de familiesfeer. Denk aan de verkoop van een huis of een bedrijf. Heb je behoefte aan hulp en ondersteuning bij erfrechtelijke kwesties? Dan denkt een erfrecht advocaat van JPR advocaten graag met je mee. Wij nemen jouw zorgen uit handen. Het team erfrecht advocaten bestaat uit meerdere specialisten.

Direct contact opnemen
Paul-Deventer

Waarom kiezen voor een erfrecht advocaat van JPR?

Een erfrecht advocaat bij JPR is gespecialiseerd in het erfrecht. Iedere erfrecht advocaat bij JPR heeft veel kennis over de regels, wetten en voorschriften die gelden bij geschillen rondom het erfrecht. Zij zijn daarom geschikt voor de begeleiding bij, en het advies over, verschillende situaties rondom het erfrecht. Denk aan het uitleggen van een testament, de verdeling van de nalatenschap en andere erfrecht gerelateerde zaken, maar ook het vereffenen van een nalatenschap of de beslissing om een erfenis te verwerpen.

We werken bij JPR met efficiënte werkprocessen, reële tarieven en voorspelbare kosten. Een erfrecht advocaat is geschikt voor ondersteuning, hulp en advies bij verschillende erfrechtelijke geschillen. We leveren het bewijs dat professionaliteit niet kil hoeft te zijn. Een erfrecht advocaat van JPR begrijpt namelijk jouw zorgen. Met veel kennis en kunde gaat hij of zij hiermee aan de slag.

Ontdek de nieuwste ontwikkelingen

Hoe moet de erfenis worden verdeeld?

Hoe moet de erfenis worden verdeeld? Dat is soms best lastig. In dit geval moest de Hoge Raad er zelf aan te pas komen....

Wat als een testament niet meer actueel is?

Een testament is een notariële akte waarin iemand kan bepalen wat er na zijn dood met zijn vermogen moet gebeuren. Hij...

Wet en rechtvaardigheid

In sommige gevallen zijn erfgenamen ‘onwaardig’ om te erven. Daarover moest de rechter onlangs een interessante zaak...

Wanneer schakel je een erfrecht advocaat in?

Zijn er onduidelijkheden rondom een erfenis? Misschien zijn er conflicten of dreigen deze te ontstaan. Dan is het raadzaam om een erfrecht advocaat in te schakelen. Je kunt het bijvoorbeeld niet eens zijn met het testament. Misschien omdat je dierbare het testament onder druk heeft opgesteld, of niet meer in de juiste geestelijke gezondheid was tijdens het opstellen van dit document.

Ook bij het ontbreken van een testament of bij onverwachte schulden helpt een erfrecht advocaat jou graag. Een erfrecht advocaat kan je bijvoorbeeld helpen in de volgende situaties:

  • Je wilt weten wie de erfgenamen zijn;
  • Schenkingen die bij leven zijn gedaan, kunnen een grote invloed hebben op de erfenis; soms kan daar wat aan worden gedaan;
  • Iemand die in het bezit is van aandelen komt te overlijden, je wilt weten wat dit voor jou betekent;
  • Je wilt weten wat jouw rechten en verplichtingen zijn als een eigenaar of bestuurder komt te overlijden.

De uitleg van ieders rechten en verplichtingen en afhandeling van erfenissen is het werk waar een erfrecht specialist zich dagelijks mee bezighoudt. De kwesties rondom dit recht kunnen soms leiden tot een rechtszaak. Een erfrecht advocaat is daarom de aangewezen persoon om je te assisteren buiten de rechtszaal.

Heb je vragen over een nalatenschap of het erfrecht?

Onze erfrecht advocaten staan je graag te woord om al je vragen over het erfrecht te beantwoorden.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang als eerste alle relevante juridische ontwikkelingen.