Menu
JPR Advocaten

Sinds 1899

Sinds 1899

Ons kantoor werd in 1899 opgericht in Zutphen. Aan de wieg stond de 24-jarige advocaat Mr. B. de Jonge. Zijn familie bleef tot 1985 een vaste waarde binnen onze organisatie.

Ondertussen kunnen we zeggen dat we in ons vak een lange traditie kennen en twee eeuwwisselingen hebben meegemaakt. Al die jaren zijn we er telkens weer in geslaagd om mee te groeien met de ontwikkelingen in onze specialismen en onze markten. Zodat we nu, met twee vestigingen in Oost-Nederland, als advocatenkantoor een vooraanstaande positie hebben verworven.

Hieronder ziet u in een tijdlijn de belangrijkste mijlpalen uit onze geschiedenis. Naarmate u verder naar beneden scrolt, wordt meer zichtbaar van de historie.

De historie van JPR Advocaten

1899
Oprichting advocatenkantoor in Zutphen

Bon de Jonge wordt op 15 juni 1899 toegelaten tot de Balie en richt het kantoor De Jonge op. Rond 1903 gaat De Jonge een samenwerking aan met Henri Charles Pennink en ontstaat het kantoor De Jonge en Pennink. In de loop der tijd vinden er meerdere fusies plaats en de daarbij behorende naamswijzigingen.

1975
Opening nevenvestiging in Groenlo

In Groenlo wordt vanaf mei 1975 een nevenvestiging geopend van het kantoor van de gebroeders Mrs. De Jonge te Zutphen. Vanaf dat tijdstip wordt de praktijk te Zutphen dus ook uitgeoefend te Groenlo. Het wordt geen afzonderlijk kantoor van Zutphen, maar bij toerbeurt zullen leden en medewerkers van de maatschap daar werkzaam zijn. Deze nevenvestiging groeit later uit tot een volwaardige vestiging.

1976
Opening vestiging in Deventer

Op 14 juni 1976 opent Mr. P.S.L. Peters de deur van zijn eigen kantoor aan de Geert Grootestraat 11 te Deventer. Kort daarna associeert Mr. Peters met Mr. Van Oosten en Mr. Ketting, waarna in 1978 een dependance wordt geopend in Raalte. Ter gelegenheid van de verhuizing van het kantoor van de Geert Grootestraat naar de Binnensingel wordt de nevenvestiging gesloten, omdat dit efficiënter bleek.

1982
Fusie met De Jonge

Per 1 januari 1982 fuseert het kantoor te Deventer met het kantoor van De Jonge in Zutphen en ontstaat de maatschap De Jonge Peters Van Oosten & Ketting. Een jaar na deze fusie wordt het briefpapier wederom veranderd in 'De Jonge & Peters'.

1990
Fusie met Leppink c.s.

Per 1 januari 1990 verandert de naam opnieuw, nu gefuseerd wordt met het Enschedese kantoor Leppink c.s. De nieuwe naam wordt - zij het tijdelijk - De Jonge, Peters & Leppink. Vanaf 1 november 1995 luidt de naam van de maatschap wederom 'De Jonge & Peters'.

2000
Fusie met Remmelink Advocaten

In 2000 wordt gefuseerd met Remmelink Advocaten te Doetinchem en vindt wederom een naamswijziging plaats. Voortaan heet het kantoor 'De Jonge Peters Remmelink Advocaten'.

2007
Naamswijziging naar JPR Advocaten

In 2007 wordt de naam van het kantoor gewijzigd in JPR Advocaten. Deze naamsverandering gaat tevens gepaard met een wijziging van de huisstijl.

2011
Concentratie en specialisatie

In 2011 vindt er een concentratie van dienstverlening en ook vestigingen plaats. Dit houdt in dat de vestigingen Zutphen en Groenlo opgaan in de kantoren te Deventer, Doetinchem en Enschede. Een en ander gebeurt in het kader van verdergaande specialisatie.

2015
Voortzetting dienstverlening vanuit Deventer en Doetinchem

In 2015 wordt besloten over te gaan tot verdere concentratie van de vestigingen. Een en ander houdt in dat de vestiging Enschede wordt opgenomen in de kantoren te Deventer en Doetinchem.

Op de hoogte blijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief: