Home
Second opinion

Second opinion

Word je juridisch al bijgestaan, bijvoorbeeld door een jurist, advocaat of een rechtsbijstandverzekeraar? Ook dan kun je bij ons terecht. Twijfel je bijvoorbeeld:

  • of het gegeven advies juist is?
  • of bij een onderhandelingstraject goede uitgangspunten worden gehanteerd?
  • of een gerechtelijke procedure kans van slagen heeft?

JPR staat graag voor je klaar bij een second opinion.

Direct contact opnemen
Tian-Doetinchem

Rechtsbijstandverzekeraar vergoedt meestal 

Behartigt een rechtsbijstandverzekeraar je belangen en bent je niet tevreden met de wijze waarop dit gebeurt? Ook dan kunt je bij ons terecht voor een second opinion. Vaak staat in de geschillenregeling van de rechtsbijstandverzekeraar dat je recht hebt op een second opinion. De kosten van een second opinion worden meestal door de rechtsbijstandverzekeraar betaald.

Recht op vrije advocaatkeuze

Voor iedereen met een rechtsbijstandverzekering is het bovendien van belang te weten dat je in bepaalde situaties recht hebt op vrije advocaatkeuze. Dit houdt in dat je een advocaat naar keuze mag inschakelen om zich te laten bijstaan in een gerechtelijke procedure of een administratie procedure (zoals een UWV-procedure). Denk aan rechtszaken op het gebied van het arbeidsrecht, het huurrecht, het bestuursrecht of letselschade.

De rechtsbijstandverzekering zal de advocaatkosten meestal moeten voldoen (tot een bepaald maximum), zodat jij geen extra kosten maakt door ons in te schakelen.

Sjoerd van der Vegt
Wij staan voor je klaar

Meer weten over een second opinion?

Bij JPR tref je hoogwaardige professionals die net zo zijn als jij. Toegankelijk en altijd bereid om te helpen. 

Neem contact op

Direct contact opnemen

Heb je een vraag of wil je dat één van onze collega’s contact met je opneemt? Via het onderstaand formulier kun je ons een bericht sturen.