Home
Omgevings- en bestuursrecht

Omgevings- en bestuursrecht

Het bestuursrecht regelt hoe de overheid, lokaal en in Den Haag, omgaat met de maatschappij. Omdat onze maatschappij ingewikkeld is, is het bestuursrecht dat ook. Het vraagt gedegen, specialistische juridische kennis om voor je rechten op te komen, maar ook om private en publieke belangen in evenwicht te houden. Heb je behoefte aan hulp en ondersteuning bij jouw bestuursrechtelijke en omgevingsrechtelijke kwesties? Een bestuursrecht advocaat neemt graag jouw zorgen uit handen.

Direct contact opnemen
0T2A8200def (Aangepast)

Onze advocaten in het omgevings- en bestuursrecht

Waarom kiezen voor een bestuursrecht of omgevingsrecht advocaat van JPR?

Bij JPR werken advocaten gespecialiseerd in het bestuursrecht en omgevingsrecht. Iedere specialist heeft kennis over de actuele regels, wetten en voorschriften die gelden bij geschillen rondom het bestuurs- of omgevingsrecht. Daarom is een bestuursrecht advocaat geschikt voor de begeleiding bij, en het advies over, verschillende situaties rondom alle rechtsverhoudingen waarbij de overheid betrokken is.

Bij JPR advocaten werken we met efficiënte werkprocessen, voorspelbare kosten en met reële tarieven. We zijn niet wetenschappelijk gericht, maar wél praktisch ingesteld. Daarom zijn we ook diplomatiek en gericht op overleg waar het kan. Moet er geprocedeerd worden? Dan zijn we scherp en gedreven.

Wij leveren het bewijs dat professionaliteit niet kil hoeft te zijn. Hoe we dat doen? De advocaten begrijpen jouw zorgen. Zij gaan hier met veel kunde en enthousiasme mee aan de slag. Ook wordt aan relaties met overheden niet onnodig schade aangebracht. Als het kan verbeteren we deze zelfs. We denken altijd met je mee. We lossen bestaande problemen op en proberen deze voor de toekomst te voorkomen.

Ontdek de nieuwste ontwikkelingen

Transavia krijgt boete van € 46.000 voor het inzetten van stagiairs als werknemers

Afgelopen week werd het breed uitgemeten in het nieuws en op de website van de Nederlandse Arbeidsinspectie: Transavia...

Verval en verjaring van vakantiedagen? Let op de zorg- en informatieplicht!

Nog maar een paar maanden en dan staat de zomer weer voor de deur. Dit betekent zon, zee en… de jaarlijks terugkerende...

CSRD: duurzaamheidsrapportage

CO2-uitstoot, man/vrouw-verdeling en anti-corruptiebeleid zijn kwesties waarover bedrijven doorgaans (nog) niet...

Wanneer schakel je een bestuursrecht of omgevingsrecht advocaat in?

Het bestuursrecht gaat over alle rechtsverhoudingen waarbij de overheid betrokken is. Wil je als ondernemer uitbreiden of verduurzamen? Dan krijg je al snel te maken met verschillende overheden. Denk aan de gemeente of provincie. Zaken kunnen gaan over bijvoorbeeld vergunningen en handhaving en toezicht. Een bestuursrecht advocaat ondersteunt je in het overleg, of in de procedure.

Het omgevingsrecht is een onderdeel van het bestuursrecht. Het bestaat uit het recht dat alle veranderingen in de fysieke leefomgeving regelt. Denk aan zaken rondom bouwen, wonen of het milieurecht. Naast vraagstukken op het specifieke gebied van het omgevingsrecht spelen ook soortgelijke procedurele vraagstukken met betrekking tot meer algemene overheidsregelgeving. Ook hier zijn we in gespecialiseerd. Een bestuursrecht advocaat kan jou onder andere bijstaan bij:

  • Het aanvragen van een vergunning voor de exploitatie van horecabedrijven;
  • Certificering van bedrijven in de levensmiddelenindustrie;
  • Ontheffingen en vrijstellingen verkrijgen;
  • Bezwaarprocedures voeren tegen een omgevingsvergunning;
  • Uitleg van de juridische mogelijkheden binnen een bestemmingsplan.

Het deelgebied dat van toepassing is, is afhankelijk van jouw juridische vraagstuk. De regels verschillen per deelgebied. Een bestuursrecht advocaat is op de hoogte van de verschillende deelgebieden. Ook is hij of zij op de hoogte van de lokale situaties en regelingen.

Heb je vragen op het gebied van omgevings- en bestuursrecht?

Iedere bestuursrecht advocaat van JPR staat graag voor je klaar. Deel geheel vrijblijvend je vraag of uitdaging met ons. Neem gerust contact op voor vragen over het bestuursrecht en omgevingsrecht. We hebben een passend advies voor ieder juridisch vraagstuk.

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang als eerste alle relevante juridische ontwikkelingen.