Home
Bouwrecht

Bouwrecht

Het bouwrecht is een complex rechtsgebied, waarin belangen en verplichtingen van vele partijen samenkomen. Er wordt met voor de branche specifieke voorwaarden gewerkt, zoals UAV-GC 2005, UAV 2012, AVA, DNR, STABU en RAW. Onze advocaten zijn zeer ervaren specialisten die de bouwwereld van binnen en van buiten kennen. 

Direct contact opnemen
0T2A3217def (Aangepast)

Waarom kiezen voor een bouwrecht advocaat van JPR?

Bij JPR werken advocaten die gespecialiseerd zijn in bouwrecht. Iedere bouwrecht advocaat is gepassioneerd: het team staat voor kwaliteit, toegankelijkheid en een no-nonsense benadering. Dankzij de ervaring van verschillende bouwrecht advocaten als voormalige bedrijfsjuristen bij grote aannemers, begrijpen wij als geen ander de dynamiek en belangen in de bouwsector. We kunnen daardoor goed schakelen en zijn in staat om de vraagstukken praktisch aan te pakken. Daarbij streven wij in eerste instantie naar een passende en buitengerechtelijke oplossing.

Een bouwrecht advocaat adviseert en begeleidt jou in veel verschillende situaties. Denk hierbij aan de aanneemsom: welke prijs is verschuldigd? Maar ook soorten overeenkomsten en standaard- en algemene voorwaarden. We werken bij JPR met efficiënte werkprocessen, voorspelbare kosten en met reële tarieven. Een bouwrecht advocaat is geschikt voor ondersteuning, hulp en advies wanneer jij dit nodig hebt. JPR levert het bewijs dat professionaliteit niet kil hoeft te zijn. Hoe we dat doen? Onze bevlogen bouwrecht advocaten begrijpen jouw zorgen. Ze gaan met veel kunde en enthousiasme aan de slag om voor jou tot de beste uitkomst te komen.

Ontdek de nieuwste ontwikkelingen

Wet kwaliteitsborging voor het bouwen en de aansprakelijkheid van de aannemer

Na vele malen uitstel en lang wachten is het moment op 1 januari 2024 daar. De Wet kwaliteitsborging voor het bouwen...

rechter doet uitspraak over vastgoedovereenkomsten

Overeenkomst in strijd met het Didam-arrest nietig

Breaking vonnis: een koopovereenkomst die is gesloten zonder de regels van het Didam-arrest in acht te nemen, is...

De bewijslastverdeling tussen aannemer en opdrachtgever

De bewijslastverdeling tussen aannemer en opdrachtgever

Het komt vaak voor dat na de oplevering van een bouwwerk discussie ontstaat over de kwaliteit van het geleverde werk....

Het verschil tussen civiel- en publiekrechtelijk bouwrecht

Verschillende partijen hebben te maken met bouwrecht. Kort samengevat gaat het over het geheel van rechtsregels die toezien op het bouwproces. Je kunt het bouwrecht plat gezegd verdelen in twee categorieën: het civiele bouwrecht en het publiekrechtelijke bouwrecht. Het civiele bouwrecht regelt de juridische verhoudingen tussen de natuurlijke personen of rechtspersonen onderling. In het publiekrechtelijk bouwrecht is altijd een (lokale) overheid betrokken.

Waarin staat een bouwrecht advocaat je bij?

Een bouwrecht advocaat van JPR heeft veel ervaring en expertise over alle aspecten die bij het vakgebied komen kijken. Waaronder de toepassing van diverse (geïntegreerde) contracten. Denk aan (onder)aannemingsovereenkomsten,  coördinatorenovereenkomsten,  bouwteamovereenkomsten en samenwerkingsovereenkomsten. We zijn ook gespecialiseerd in het opstellen van op maat gemaakte contracten die voldoen aan specifieke behoeften. Naast de vele overeenkomsten, staan onze advocaten ook bij in geschillen en ondersteunen ze bij het aangaan en nakomen van afspraken.

Met betrekking tot standaardbepalingen hebben wij uitgebreide kennis opgebouwd van de UAV 2012, UAV-GC 2005, AVA2013, DNR 2011, FIDIC en de Woningborg- en SWK-garantievoorwaarden. Dit geldt ook voor de standaard-STABU- en RAW-bestekken. Dankzij deze uitgebreide kennis, geven we diepgaand advies. Ook bieden we oplossingen die aansluiten bij elke specifieke situatie. We helpen je ook graag in bijvoorbeeld de volgende situaties:

  • Het opstellen van passende bouwcontracten;
  • Advisering over standaardbepalingen in de bouw;
  • Begeleiding en advisering tijdens het bouwproces;
  • Belangenbehartiging bij (arbitrale) procedures;
  • Het geven van lezingen en workshops over nieuwe ontwikkelingen binnen het bouwrecht.

Heb je vragen op het gebied van bouwrecht?

Onze gespecialiseerde bouwrecht advocaten staan graag voor je klaar. Deel geheel vrijblijvend jouw vraag of uitdaging met ons.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang als eerste alle relevante juridische ontwikkelingen.