Home
Fusies en overnames

Fusies en overnames

Ben je van plan om een bedrijf te kopen of te verkopen? Hou er dan rekening mee dat daar een overnameadvocaat bij nodig is. Een overname bestaat namelijk uit een reeks juridische documenten. Deze moeten op een zorgvuldige wijze tot stand komen. Je hebt iemand nodig die kennis heeft van het volledige overnameproces. Iedere overnameadvocaat van JPR advocaten heeft deze kennis in huis en helpt je graag!

Direct contact opnemen
Jesse-Utrecht
MarjoleinvanLeeuwen0T2A8004bewprofiel (Aangepast)

Vrijblijvend kennismaken?

Sta jij aan de start van een aankoop- of verkoopproces en ben je op zoek naar juridische begeleiding? Marjolein vertelt je graag meer over de mogelijkheden.

Contact Marjolein

Waarom kiezen voor een overnameadvocaat van JPR?

Bij JPR werken advocaten gespecialiseerd in fusies en overnames. Een fusies- en bedrijfsovername advocaat bij JPR heeft veel kennis van de regels, wetten en voorschriften die gelden. Zij zijn daarom geschikt voor advies over en begeleiding ten aanzien van verschillende onderwerpen. Denk aan bedrijfsovernames, garanties en vrijwaringen en corporate restructuring.

Bij JPR werken we met efficiënte werkprocessen, voorspelbare kosten en reële tarieven. Een advocaat voor bedrijfsovernames en fusies is geschikt voor ondersteuning, hulp en advies. Wij leveren het bewijs dat professionaliteit niet kil hoeft te zijn. Hoe we dat doen? Iedere bevlogen overnameadvocaat begrijpt jouw zorgen en zaken. Iedereen gaat hier met veel kunde en enthousiasme mee aan de slag.

Wanneer schakel je een overnameadvocaat in?

Aan een overname zijn veel verschillende juridische documenten verbonden. De contracten bevatten veel kleine lettertjes en zijn snel erg complex. Juiste kennis en kunde is daarom vereist. Een overnameadvocaat kan de vertaalslag maken van deze documenten naar de praktijk. Ook heeft een overnameadvocaat ontzettend veel kennis over wat er te wachten staat in het overnameproces. Hij of zij zorgt ervoor dat het proces zo efficiënt en soepel mogelijk loopt. Zowel voor de koper als de verkoper.

We onderscheiden ons op het gebied van fusies en overnames omdat we ook specialisten op andere rechtsgebieden in huis hebben. Denk aan intellectueel eigendomsrecht, arbeidsrecht en vastgoed. In fusies en overnames schakelen we vaak collega’s met deze specialismen in omdat dit vaak aan bod komt. Een overnameadvocaat werkt vaak samen met andere fusie- en overname specialisten en accountants.

Ontdek de nieuwste ontwikkelingen

Vendor Due Diligence: een goede voorbereiding is het halve werk

Wat is een VDD? Het verkopen van een onderneming vergt veel voorbereiding en tijd in alle fasen van het proces. Dat...

De AI-gegenereerde beoordeling van de NDA

AI (artificial intelligence) is inmiddels al niet meer weg te denken uit de samenleving. Steeds meer wordt het gebruikt...

De wereld achter boilerplates: de klachtplicht in de overnamepraktijk

In overnamecontracten wordt vaak gebruikgemaakt van boilerplates. Boilerplates is een verzamelterm voor gebruikelijke...

Veelgestelde vragen

Heb je vragen op het gebied van fusies en overnames?

Kun jij wel wat hulp van onze teamleden fusies en overnamerecht gebruiken? Neem gerust contact op. Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact met ons op

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang als eerste alle relevante juridische ontwikkelingen.