Home
ICT-recht

ICT-recht

Het ICT-recht (Informatie, Communicatie en Technologierecht) ziet vooral op juridische vraagstukken waar ondernemers in de ICT-branche mee te maken krijgen. Het ICT-recht is vaak een combinatie van het contractenrecht, privacyrecht en het IE-recht.

Direct contact opnemen
JPRteamfotoIE-ICT-Privacy0T2A3591efklein (Aangepast)

Onze advocaten en juristen in het ICT-recht

Waarom kiezen voor een ICT-recht advocaat van JPR?

Iedere specialist bij JPR heeft veel kennis over de verschillende wetten, regels en voorschriften die van toepassing zijn. We werken daarnaast bij JPR met efficiënte werkprocessen, voorspelbare kosten en reële tarieven. Een ICT-recht advocaat is geschikt voor zowel ondersteuning als advies.

JPR levert het bewijs dat professionaliteit niet kil hoeft te zijn. Hoe we dat doen? We begrijpen de zorgen van verschillende opdrachtgevers. Daarom gaan we met veel kunde en enthousiasme voor jou aan de slag.

Ontdek de nieuwste ontwikkelingen

Het vergelijken van concurrerende producten in reclame-uitingen

Regelmatig verschijnen op televisie en internet reclame-uitingen waarbij een product van het ene bedrijf wordt...

Geen handelsnaaminbreuk op Wijnwereld.Online door Wijnenwereld.nl

In een kort geding procedure tussen Wijnenwereld.nl en Wijnwereld.Online heeft de rechtbank Den Haag op 5 april 2024...

Nederlandse overheid publiceert visie op generatieve AI

In een eerdere blog over de AI Act schreven we over het voorlopige akkoord dat de onderhandelaars van het Europees...

Wanneer schakel je een ICT-recht advocaat in?

Omdat het ICT-recht een breed rechtsgebied is en veel onderdelen omvat, zijn er verschillende redenen om een ICT-recht advocaat in te schakelen. Dit rechtsgebied loopt namelijk vaak door andere rechtsgebieden heen. Zo kun je een ICT-recht advocaat inschakelen voor geschillen rondom het verbintenissenrecht, maar ook bij het intellectueel eigendomsrecht of privacy gerelateerde zaken.

Ook kun je een ICT-recht advocaat inschakelen voor het opstellen van allerlei juridische ICT-documenten. Denk aan licentie-, SLA-, SaaS- en verwerkersovereenkomsten. Daarnaast kan een ICT-recht advocaat je bijstaan bij geschillen over mislukte ICT-projecten of inbreuk op auteursrechten. Een ICT-recht advocaat kan jou bovendien adviseren bij het juridisch in orde brengen van je informatiebeveiliging conform nieuwe EU-wetgeving, zoals de NIS 2.

Heb je vragen op het gebied van ICT-recht?

Kun je wel wat hulp gebruiken van een advocaat gespecialiseerd in het ICT-recht? Deel geheel vrijblijvend je vraag of uitdaging met ons. Voor al je ICT-recht vragen ben je JPR aan het goede adres.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang als eerste alle relevante juridische ontwikkelingen.