Home
Ondernemingsrecht

Ondernemings­recht

Het ondernemingsrecht is een dynamisch rechtsgebied dat zich richt op bedrijven en ondernemers binnen het MKB-segment, inclusief familiebedrijven, als ook op grote ondernemingen. Dit rechtsgebied omvat een breed scala aan juridische aspecten die cruciaal zijn voor het succesvol opereren van (middel)grote en kleinere ondernemingen.

Heb je als MKB-ondernemer of familiebedrijf behoefte aan hulp en ondersteuning binnen ondernemingsrechtelijke kwesties? Een ondernemingsrecht advocaat van JPR advocaten denkt proactief met je mee en biedt deskundige ondersteuning om jouw juridische zorgen effectief aan te pakken.

Direct contact opnemen
JPRteamfoto ondernemingsrech0T2A2695defklein (Aangepast)

Wanneer schakel je een ondernemingsrecht advocaat in?

Een ondernemingsrecht advocaat wordt ingeschakeld in diverse situaties. Variërend van het opstellen van commerciële contracten tot het begeleiden van een buitengerechtelijk akkoord binnen de WHOA. Of het nu gaat om het herstructureren van jouw onderneming of het oplossen van geschillen met vennoten, aandeelhouders of bestuurders: onze advocaten staan klaar om je te ondersteunen bij elke juridische uitdaging.

Ontdek de nieuwste ontwikkelingen

CSRD: duurzaamheidsrapportage

CO2-uitstoot, man/vrouw-verdeling en anti-corruptiebeleid zijn kwesties waarover bedrijven doorgaans (nog) niet...

Wanneer is de WHOA toepasbaar? Deel II van de blogreeks

Winstgevend voor en na de coronaperiode, maar wel een enorme belastingschuld die is ontstaan doordat je verplicht dicht...

Wat is de WHOA? Deel I van de blogreeks

De WHOA (Wet Homologatie Onderhands Akkoord) bestond vorige maand alweer drie jaar. Een mooi moment om deze wet te...

Waarom kiezen voor een ondernemingsrecht advocaat van JPR?

Ons team bij JPR advocaten kenmerkt zich door een no-nonsense en doelgerichte aanpak. Wij zijn toegewijd aan het efficiënt oplossen van juridische kwesties, waarbij we steeds het belang van de klant vooropstellen. We streven ernaar om problemen op te lossen zonder onnodige rechtszaken. Dit doen we door middel van heldere communicatie en strategisch advies. Onze werkwijze is erop gericht om de beste resultaten te behalen met een minimum aan complicaties voor onze klanten. Daarbij hebben wij specialisme in bijvoorbeeld het navigeren door de complexiteit van financiële problemen en faillissementsprocedures.

Hoewel we conflicten bij voorkeur buiten de rechtszaal oplossen, schuwen we het procederen niet als dit in het belang van de klant is. In situaties waar juridische stappen noodzakelijk zijn, staan we volledig achter onze klanten om hun rechten te verdedigen. Ons team is bekwaam in het voeren van procedures en we zetten ons volledig in om de belangen van onze cliënten te beschermen. Deze combinatie van conflictbeheersing en daadkrachtige rechtsbijstand maakt ons een sterke en betrouwbare partner in het ondernemingsrecht.

Heb je vragen over het ondernemingsrecht?

Onze ondernemingsrecht advocaten staan je graag te woord om al je vragen over het ondernemingsrecht te beantwoorden.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang als eerste alle relevante juridische ontwikkelingen.