Home
Huurrecht

Huurrecht

De huurmarkt is volop in beweging. Zowel op het gebied van woonruimtes als bedrijfsruimtes. Het huurrecht is complex. Bovendien verandert de toepasselijke wet- en regelgeving regelmatig. Heb je behoefte aan hulp en ondersteuning bij kwesties rondom het huurrecht? Wij denken graag met je mee en we adviseren in de te nemen stappen. Een huurrecht advocaat van JPR advocaten kent de valkuilen, maar weet ook juist wat de mogelijkheden zijn.

Direct contact opnemen
0T2A8435def (Aangepast)

Waarom kiezen voor een huurrecht advocaat van JPR?

Bij JPR werken advocaten gespecialiseerd in het huurrecht. Iedere huurrecht advocaat bij JPR heeft veel kennis over de regels, wetten en voorschriften die gelden rondom het huurrecht. Daarom is een advocaat geschikt voor bijvoorbeeld huurgeschillen en andere zaken rondom het huurrecht.

Bij JPR werken we met efficiënte werkprocessen, voorspelbare kosten en reële tarieven. Een huurrechtspecialist is geschikt voor ondersteuning, hulp en advies bij verschillende geschillen binnen het huurrecht. JPR levert het bewijs dat professionaliteit niet kil hoeft te zijn. Hoe we dat doen? Iedere huurrecht advocaat begrijpt de zorgen van verschillende opdrachtgevers. Zij gaan met veel kunde en enthousiasme voor je aan de slag.

Wanneer schakel je een huurrecht advocaat in?

Een huurrecht advocaat is gespecialiseerd in huurrecht. Hij of zij helpt je bij het opstellen of nakijken van het huurcontract, maar ook bij zaken als sloop, renovatie of groot onderhoud of bij gedragsaanwijzingen. Het komt ook geregeld voor dat zakelijke huurders gedwongen moeten vertrekken. Bijvoorbeeld door renovatie of het verbouwen van een winkelcentrum.

Ontdek de nieuwste ontwikkelingen

Verhuurders opgelet: de Wet betaalbare huur is door de Tweede Kamer aangenomen

Op 25 april 2024 is de Wet betaalbare huur aangenomen door de Tweede Kamer. Deze wet heeft tot doel om de...

Is enkel glas een gebrek?

De consequenties voor woningcorporaties en andere verhuurders Het verduurzamen van de Nederlandse woningvoorraad is een...

Advies

De regel rondom bindend advies

Wat moeten bindend adviseurs doen om een goed advies te geven? Wat kan je doen tegen een bindend advies dat niet deugt?...

Voor verhuurders

Schakel een advocaat voor huurrecht in als je een huurcontract wil opstellen of laten controleren van bijvoorbeeld een bedrijfspand of woonruimte. Maar je schakelt ook een huurrecht advocaat in bij:

 • Tweede- en laatste kans contracten;
 • Medehuurderschap;
 • Het tijdelijk verhuren van woon- of bedrijfsruimtes;
 • Het verhogen van de huur;
 • Huurachterstand van huurders;
 • Het renoveren als projectontwikkelaar.

Voor huurders

Schakel een huurrecht advocaat in als de bedrijfsruimte die je huurt, wordt gerenoveerd of verbouwd. Maar je schakelt ook een huurrecht advocaat in bij:

 • Huurverhoging waar je het niet mee eens bent;
 • Opzegging van het huurcontract;
 • Indeplaatsstelling;
 • Het controleren van je huurcontract;
 • Bij onderhoudsgebreken.

Heb je vragen op het gebied van huurrecht?

Kun je wel wat hulp gebruiken van een advocaat gespecialiseerd in huurrecht? Neem gerust contact op. Voor al jouw huurvragen ben je bij iedere huurrecht advocaat van JPR aan het goede adres.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang als eerste alle relevante juridische ontwikkelingen.