Home
Intellectueel eigendomsrecht

Intellectueel eigendomsrecht

Het intellectueel eigendomsrecht beschermt onder meer creatieve werken, vormgeving van producten, technische uitvindingen en de identiteit van ondernemingen. Het kan betrekking hebben op allerlei creaties zoals boeken, software, foto’s, uitvindingen, muziek, producten, (handels)namen, tekeningen en merken. Denk bijvoorbeeld aan een uniek handgeschilderd portret of de uitvinding van de vouwfiets. Maar ook de handelsnaam van de bakker op de hoek. Al deze creaties worden beschermd door verschillende rechtsgebieden die vallen onder het intellectueel eigendomsrecht.

Direct contact opnemen
0T2A6957def (Aangepast)

Onze advocaten en juristen in het intellectueel eigendomsrecht

Waarom kiezen voor een intellectueel eigendomsrecht advocaat van JPR?

Bij JPR werken advocaten gespecialiseerd in het intellectueel eigendomsrecht. Ze hebben kennis over de rechtspraak, regels en wetten die gelden bij geschillen rondom het intellectueel eigendomsrecht. Ook is JPR lid van de International Practice Group: een samenwerkingsverband met advocaten wereldwijd. Dit biedt extra mogelijkheden bij grensoverschrijdende vraagstukken, zoals het doorverwijzen van klanten naar advocaten in het buitenland. Daarnaast is JPR gespecialiseerd in vele verschillende rechtsgebieden, zoals het ICT-recht, bouwrecht en arbeidsrecht. Daardoor staat JPR ook voor je klaar als jouw geschillen of vraagstukken raakvlakken hebben met deze andere rechtsgebieden.

Een advocaat in het intellectueel eigendom is gespecialiseerd in het procederen en adviseren bij verschillende geschillen rondom het intellectueel eigendomsrecht. Bij JPR werken we met efficiënte werkprocessen, voorspelbare kosten en reële tarieven. Wij leveren het bewijs dat professionaliteit niet kil hoeft te zijn. Hoe we dat doen? De mensen van JPR begrijpen je zorgen. Zij gaan hier met veel kunde en enthousiasme mee aan de slag.

Ontdek de nieuwste ontwikkelingen

Geen handelsnaaminbreuk op Wijnwereld.Online door Wijnenwereld.nl

In een kort geding procedure tussen Wijnenwereld.nl en Wijnwereld.Online heeft de rechtbank Den Haag op 5 april 2024...

Nederlandse overheid publiceert visie op generatieve AI

In een eerdere blog over de AI Act schreven we over het voorlopige akkoord dat de onderhandelaars van het Europees...

Bootst Lidl het letterkrat van HEMA na?

Wat was er aan de hand? In 2019 liet HEMA een inklapbaar letterkrat ontwerpen waarop losse letters kunnen worden...

Wanneer schakel je een intellectueel eigendomsrecht advocaat in?

Je schakelt een intellectueel eigendomsrecht advocaat in bij verschillende kwesties. Zo wil je misschien sparren met een advocaat om te weten of een product kans heeft op de markt. Lijkt het bijvoorbeeld niet op andere producten? Maar ook bij het opstellen van een overeenkomst, zoals een licentieovereenkomst, uitgeefovereenkomst of geheimhoudingsverklaring, schakel je een intellectueel eigendomsrecht advocaat in.

Ook als je jouw werk wil beschermen via het intellectuele eigendomsrecht, schakel je een intellectueel eigendomsrecht advocaat in. Met behulp van het intellectueel eigendomsrecht kun je voorkomen dat anderen jouw werk kunnen gebruiken, tenzij je daar toestemming voor geeft. Een intellectueel eigendomsrecht advocaat kan goed inschatten welke rechten je hebt. Hij of zij weet ook goed wat je moet vastleggen. Ook weet deze advocaat exact welke procedures je moet volgen voor de bescherming ervan.

Daarnaast kun je een intellectueel eigendomsrecht advocaat inschakelen voor de volgende zaken:

  • Beoordelen of je creatie wordt beschermd;
  • Bijstaan bij het tegengaan van namaak;
  • Als er sprake is van een merkinbreuk;
  • Beoordelen of een creatie inbreuk maakt op jouw product;
  • Het inschatten van jouw rechtspositie;
  • Bijstand bij inbreukgeschillen;
  • Het opstellen van relevante overeenkomsten.

Heb je vragen op het gebied van het intellectueel eigendomsrecht?

Iedere intellectueel eigendomsrecht advocaat van JPR staat graag voor je klaar. Deel geheel vrijblijvend je vraag of uitdaging met ons.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang als eerste alle relevante juridische ontwikkelingen.