Menu
JPR Advocaten

Blogreeks ‘verplichtingen webshops’

Geschreven op 14 maart 2019  •  Auteur: Jolien Kraaijvanger
Blogreeks ‘verplichtingen webshops’

Webshops moeten aan veel wettelijke voorwaarden voldoen. Zo hebben webshops de plicht om het bestelproces op een bepaalde wijze in te richten, moeten zij een consument informeren over het herroepingsrecht en zijn er eisen aan de bestelknop.
De komende elf weken blog ik iedere donderdag over webshops, waarbij de volgende onderwerpen aan de orde komen:

 1. Informatieplichten
 2. Inrichting bestelproces
 3. Herroepingsrecht
 4. Prijzen, onkosten en (retour)betalingen
 5. Garantieverplichtingen
 6. Algemene voorwaarden
 7. Privacyverklaring en toesturen nieuwsbrieven
 8. Cookieverklaring
 9. Oneerlijke handelspraktijken
 10. Misleidende en vergelijkende reclame
 11. Contracten met webdevelopers, hostingproviders en leveranciers


Enkele maanden geleden heb ik al geblogd over de Geoblocking Verordening en de verplichtingen die daaruit voor webshops voortvloeien. Dit onderwerp komt daarom niet meer in deze blogreeks aan bod. Wilt u hier toch meer over weten, lees dan mijn blog ‘Voldoet uw webshop al aan de nieuwe Geoblocking Verordening?’.

Heeft u een vraag over een van bovengenoemde onderwerpen of wilt u laten checken of uw webshop voldoet aan alle wet- en regelgeving? Neem dan contact op met een van onze advocaten ICT-recht.


Jolien Kraaijvanger
Jolien Kraaijvanger

“De advocatuur heeft mij altijd getrokken. Ik vind het leuk om nauw betrokken te zijn bij het reilen en zeilen van verschillende ondernemingen en zowel juridisch als praktisch en met klanten mee te denken. Het geeft mij energie om vervolgens middels de juiste strategie het beste resultaat voor hen te bereiken. Meestal is dit op adviserend of procederend niveau, maar ik onderhandel ook veel om een gang naar de rechter te voorkomen.

Het onderhandelen doe ik vaak in het kader van het beëindigen van een arbeidsovereenkomst, het harmoniseren van arbeidsvoorwaarden of bijvoorbeeld het tot stand komen van ICT-contracten (zoals SLA’s). Door de afwisselende werkzaamheden, de verschillende klanten en de snel veranderende wet- en regelgeving, is iedere dag anders en blijft het werk uitdagend.“

Over Jolien

Jolien is sinds 2015 advocaat en heeft zich gespecialiseerd in het arbeidsrecht, ICT-recht en privacyrecht. Hierbij ligt de nadruk op individueel- en collectief ontslag (waaronder reorganisaties), platformarbeid en e-commerce. Jolien werkt efficiënt en oplossingsgericht.

Contact opnemen met JPR

Op de hoogte blijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief: