Menu
JPR Advocaten

Vastgoed advocaat

In het vastgoed gelden veel regels. Afspraken tussen de verschillende partijen in een bouwproces, koop- en verkoopcontracten, maar ook dwingende voorschriften van de overheid.
Het omgaan met die regels is niet altijd even gemakkelijk. Zoals bij grootmoeders kastje al te zien is of het door een vakman is geschilderd, is ook in het recht duidelijk wanneer een jurist zijn kennis heeft ingebracht.

In de markt ziet u vele adviseurs die ook het juridisch advies “meenemen”. Uw accountant heeft inderdaad ook “recht” gehad op school. Bijna alle advocaten kunnen wel een contractje maken, maar net als met grootmoeders kastje blijkt uit het werk het vakmanschap. Het vervelende is wel dat de kwaliteit van een contract in de praktijk pas blijkt als het te laat is, namelijk in een procedure voor de rechtbank.
U wilt een adviseur die verstand heeft van waar u mee bezig bent: een vastgoedadvocaat. Een advocaat die u niet hoeft uit te leggen wat ú doet maar die u wel uit kan leggen wat híj doet.

Vastgoedadvocaten kennen de branche. Zij weten welke partijen daar een rol spelen en hoe zij het beste met hen om kunnen gaan. Een vastgoedadvocaat kent de processen die rond het vastgoed spelen, bestemmingsplannen, vergunningen, projectontwikkeling, aanbesteding en aanneming van werk. Het is voor hen allemaal bekend terrein.

Veel mensen die niet professioneel bij onroerend goed betrokken zijn, kunnen toch enkele keren in hun leven geconfronteerd worden met juridische vragen op dit gebied. Zij kopen een woning en worden bijvoorbeeld geconfronteerd met een recht van overpad of willen een vergunning voor een verbouwing. Een advies van een vastgoedadvocaat kan het verschil maken tussen een vlekkeloos project of jaren van procederen.

Ondernemers zullen niet alleen concreet advies willen hebben over de tekst in een contract. Het belangrijk van tevoren vrij van gedachten te wisselen over strategieën en de gevolgen die verschillende keuzes kunnen hebben, zodat goed geïnformeerd knopen doorgehakt kunnen worden.

Bedrijfsjuristen hebben uiteraard al een gedegen kennis van het vakgebied. Zij zijn echter de generalist binnen het bedrijf en hebben vaak niet de mogelijkheid zich op alle aspecten van het vastgoedrecht te specialiseren. Het team van vastgoedadvocaten van JPR is zo breed dat zij duidelijke specialisaties hebben in algemeen bouwrecht, aanbestedingsrecht, projectontwikkeling en overheid.

Meer weten over onze dienstverlening?
Neem contact op
Op de hoogte blijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief: