Kopersbegeleiding

Is er een ‘hand shake’? Dan starten doorgaans onze werkzaamheden als overnameadvocaat voor de koper. We begeleiden de koper bij de totstandkoming van de intentieovereenkomst (LOI), verrichten het juridische due diligence onderzoek, stellen de overnamedocumentatie op en voeren de juridische onderhandelingen over de overnamedocumenten. Dat doen we in nauw overleg met de koper en eventuele andere adviseurs. Als dat nodig is coördineren we contacten met de bank, een eventuele W&I-verzekeraar en het notariaat. 

Direct contact opnemen
Marjolein-Doetinchem-2

Due diligence onderzoek

Het due diligence onderzoek (DDO) kunnen we efficiënt en goed uitvoeren, doordat we zelf de specialisten in huis hebben op de rechtsgebieden waarop het onderzoek wordt gedaan, zoals specialisten op het gebied van arbeidsrecht, pensioenrecht, verzekeringsrecht, IE-recht en vastgoedrecht. We leveren een rapport op naar aanleiding van ons onderzoek waarin voor de koper helder is weergegeven wat we hebben geconstateerd en welk advies we op basis daarvan geven. De koper kan dit gebruiken in de verdere overnameonderhandelingen met de verkoper.

Overnameadvocaten van JPR voor de koper

De overnameadvocaten van JPR kenmerken zich door een constructieve opstelling en overzien het speelveld. Het belang van de koper staat voorop, maar om dat belang te dienen wordt er ook rekening gehouden met wat de verkoper en de target drijft. Door rekening te houden met de belangen van de verschillende stakeholders in een overnameproces kunnen we de koper namelijk zo goed mogelijk van dienst zijn. Daarnaast bepalen we met de koper welke stappen er nodig zijn in het overnameproces en coördineren we het juridische proces. Zo zijn er zo min mogelijk verrassingen en begeleiden we de koper naar een succesvolle closing. 

Sebastiaan Vos
Wij staan voor je klaar

Meer weten over onze juridische begeleiding van kopers?

Bij JPR tref je hoogwaardige professionals die net zo zijn als jij. Toegankelijk en altijd bereid om te helpen. 

Neem contact op

Direct contact opnemen

Heb je een vraag of wil je dat één van onze collega’s contact met je opneemt? Via het onderstaand formulier kun je ons een bericht sturen.