Home
Fusies en overnames
Verkopersbegeleiding

Verkopersbegeleiding

Bij het verkopen van een bedrijf komt vanzelfsprekend veel kijken. Er zijn verschillende adviseurs bij het overnameproces betrokken zoals de corporate finance adviseur, de accountant, de fiscalist en natuurlijk ook de overnameadvocaat. Vaak komt er in korte tijd veel op de verkoper af. Nieuwe termen zoals bijvoorbeeld de LOI, DD, SPA, Signing en Closing. Daarnaast worden fiscale, financiële en juridische concepten waarvan een ondernemer misschien nog nooit heeft gehoord, uitgelegd en direct toegepast. 

Direct contact opnemen
Lucas-Doetinchem

Vertaalslag en procesmanagement

Of je nu ervaring hebt met het verkopen van een bedrijf of niet, er is altijd een goede adviseur nodig bij een bedrijfsovername. Voor de niet ervaren verkoper zal de adviseur als steun en toeverlaat gelden die steeds de tijd neemt om een goede vertaalslag te maken van de theorie naar de praktijk. Voor zowel de ervaren verkoper als de minder ervaren verkoper zal de adviseur zorgen dat het proces goed gemanaged wordt en dat er zoveel mogelijk werk uit handen van de verkoper wordt genomen, zodat de verkoper zo min mogelijk stress ervaart tijdens de overname.

Teamwork

In alle gevallen zijn de adviseurs van de verkoper samen met de verkoper een team. Iedereen heeft zijn eigen rol, maar door steeds onderling af te stemmen en duidelijke afspraken te maken over welke werkzaamheden van wie op welk moment worden verwacht, verloopt het overnameproces zo soepel mogelijk. De verkoper wordt zo door het proces heen geloodst naar een succesvolle closing.

Overnameadvocaten JPR

De overnameadvocaten van JPR zijn getraind in het managen van het juridische proces in een overname. De juridische vertaalslag maken we zonder moeite en we houden niet enkel rekening met de juridische aspecten, maar ook de strategische aspecten en emotionele aspecten die een rol kunnen spelen in de overname. Als verkoper mag je van ons verwachten dat we je meenemen in het proces en dat we uitstekend juridisch advies leveren zowel bij het bepalen van de strategie als bij het opstellen en beoordelen van de verschillende documenten. 

Mattheys Kuypers
Wij staan voor je klaar

Meer weten over onze verkopersbegeleiding?

Bij JPR tref je hoogwaardige professionals die net zo zijn als jij. Toegankelijk en altijd bereid om te helpen. 

Neem contact op

Direct contact opnemen

Heb je een vraag of wil je dat één van onze collega’s contact met je opneemt? Via het onderstaand formulier kun je ons een bericht sturen.