Studentstage

Als masterstudent ben je inmiddels bekend met de theorie, maar hoe gaat het in de praktijk in zijn werking? Bij JPR bieden wij een kantoorbrede stage van zes weken aan. Hier krijg jij de kans om te ontdekken of de advocatuur écht wat voor jou is. Je loopt mee binnen onze verschillende teams, leert JPR als organisatie kennen en wordt in de praktijk uitgedaagd om jouw kennis toe te passen. 

Bo-Doetinchem

Van stage tot toekomst

Jij bent op zoek naar een stageplaats binnen een kantoor waar je actief mee mag werken en als onderdeel van het kantoor gezien wordt? Bij JPR advocaten werken we binnen teams als full-service kantoor voor zakelijke klanten in diverse branches. Gezamenlijk zetten wij onze kennis en expertise graag in om onze klanten te beschermen tegen risico’s die ze zelf mogelijk nog niet zien. Daarbij helpen we ze bij het optimaal benutten van kansen. Procederen komt natuurlijk ook aan bod wanneer de zaak daarom vraagt. Bij JPR kom je terecht binnen een kantoor met ondernemende specialisten die pragmatisch te werk gaan.

Wil jij jouw stage lopen in een breed georiënteerd kantoor en daarbij de werkwijze van de nieuwe advocaten ervaren? Wij zijn er trots op dat we vanuit gelijkwaardigheid en samenwerking aan de slag gaan. Niet alleen voor onze klanten, maar juist ook met collega’s onderling. Klinkt dit als een werkplek die jou op het lijf geschreven is? Kom het dan ervaren tijdens een stage van zes weken. Deze stageplaats is speciaal voor rechtenstudenten in de masterfase van hun studie.

Alle facetten komen aan bod

Als student-stagiair(e) bij JPR werk je voor alle teams en ga je mee naar zittingen. Je krijgt juridische vraagstukken voorgelegd, schrijft adviezen, brieven en je stelt processtukken en contracten op. Wekelijks vindt er ook een kantoorlunch plaats en een gezellige borrel hoort er vanzelfsprekend ook bij. Zo kom je met alle facetten van de praktijk én JPR in aanraking. Wij zorgen ervoor dat je aan het eind van je stage een goed beeld hebt van je leven als advocaat bij JPR. Bij onze teams Vastgoed, Ondernemingsrecht, Arbeidsrecht en Verzekering- en Aansprakelijkheidsrecht is altijd plaats voor een studentstage in Deventer, Doetinchem en Utrecht.

Jouw leercurve

We evalueren na afloop van de stage samen waar jij staat. Hierbij kijken we onder andere naar de volgende kwaliteiten:

  • Juridisch denkniveau;
  • Mondelinge vaardigheid;
  • Schriftelijke vaardigheid;
  • Jouw klik met JPR als kantoor.

Klikt het?

Wat wij heel belangrijk vinden is dat je een prettig mens en een fijne collega bent. Een teamspeler met een gezonde dosis humor, leergierig, geïnteresseerd, ondernemend en resultaatgericht. Je binding met Oost-Nederland en Utrecht zien we als een pré.

Als het tijdens de stage wederzijds klikt, dan kunnen wij je vragen om werkstudent te worden. In een latere fase kunnen we je de mogelijkheid bieden tot begeleiding tijdens de scriptiefase en/of een tijdelijk contract als juridisch medewerker, waarna je je verder kunt ontwikkelen als advocaat-stagiair(e).

Carin0T2A8932bewprofiel (Aangepast)

Een stage bij JPR?

Wil jij toewerken naar jouw toekomst als advocaat en raak je enthousiast over een studentstage bij JPR? Neem dan contact op met onze collega’s van HR.

Carin van Alst

Collega's aan het woord

Hoe is het om bij JPR advocaten aan de slag te gaan? Dit hebben we gevraagd aan een aantal collega's die aan de start van hun carrière staan. Zo lees je de ervaringen van Tobias die bij ons is ingestroomd als juridisch medewerker. 

Van stagiair naar werkstudent bij JPR

Inmiddels in de afstudeerfase van haar master ondernemingsrecht is Lotte Veltkamp geen onbekende meer binnen JPR...

Persoonlijk en ambitieus in de advocatuur

Met een mooi gevulde studententijd achter de rug is Tobias Mulder per september 2023 bij JPR advocaten van start...