van student-stagiair naar advocaat

Lucas Bloemers

Zijn bachelor Rechtsgeleerdheid deed hij in Maastricht, maar hij wilde graag stagelopen in de regio waar hij vandaan kwam. Zo kwam hij bij JPR uit, vertelt Lucas: “Daar heb ik gesolliciteerd en ben ik aangenomen voor een student-stage. Tijdens de stage heb ik kennis kunnen maken met het kantoor en veel geleerd.

Lucas Bloemers

Na het afronden van mijn bachelor ben ik de master ondernemingsrecht in Nijmegen gaan volgen. Dat is natuurlijk dichterbij de Achterhoek. JPR was hiervan op de hoogte en we hebben intussen contact gehouden. In de zomer van 2019 heb ik een gesprek gehad met een collega van HR en daaruit volgde dat zowel het kantoor als ikzelf wel iets zagen in een vervolg waarbij ik twee dagen op kantoor zou werken naast mijn studie.”

Voorlopig carrièrepad

Lucas was de eerste werkstudent die voor JPR werkte en dat beviel goed van beide kanten. Hij is na zijn studie juridisch medewerker geworden en is inmiddels advocaat-stagiair. In januari 2021 is hij beëdigd. Bij JPR verloopt die route meestal via het juridisch medewerkerschap.

Achterhoekse cultuur zonder hiërarchie

Lucas voelt zich helemaal thuis bij JPR: “De sfeer sluit aan bij de Achterhoekse cultuur, er is hier totaal geen hiërarchie. Dat merkte ik direct aan het begin en dat zorgt ervoor dat je laagdrempelig bij mensen kan binnenlopen om vragen te stellen. Als werkstudent vond ik het natuurlijk prettig dat dat kon, want je bent niet bekend met allerlei zaken en je doet veel dingen voor de eerste keer. Inmiddels ben ik advocaat-stagiair en al behoorlijk ingeburgerd, maar het werk blijft uitdagend. Zodra je collega’s merken dat het goed gaat, zorgen ze er ook wel voor dat je weer nieuwe dingen leert en telkens in het diepe gegooid wordt. Ik ga met plezier naar kantoor en ik merk dat ik iedere dag weer wat leer. Die uitdaging spreekt mij aan. Daarnaast heb ik fijne collega’s met wie je buiten het werk om ook kan lachen. Deze dingen zorgen voor een fijne werksfeer. JPR is voor mij de ideale werkgever om mijn carrière te starten.”

Flexibiliteit

Tot slot merkt Lucas op dat hij het fijn vindt dat JPR zo flexibel is: “Ze willen altijd wel met je meedenken. En ze zijn ook bereid, als het aan beide kanten bevalt, om het werk wat flexibeler in te richten. Je krijgt echt de kans om zelf je loopbaan in te richten. Dat begint al als werkstudent, maar ook als advocaat-stagiair. Ik richt mijn werk in overleg met de teamvoorzitter in, maar ik bepaal zelf hoe mijn werkdag eruit ziet. Met je vaksectie vorm je daarnaast een team en ondersteun je elkaar. Die loyaliteit krijgt JPR van mij ook terug, omdat ik vind dat ik in een mooi team werk met mensen voor wie ik graag een stap extra zet.”

Carin0T2A8932bewprofiel (Aangepast)

Ook aan het werk bij JPR?

Wil je jezelf graag bewijzen bij JPR advocaten? Neem dan contact op met onze collega’s van HR.

Carin van Alst