van student-stagiair tot juridisch medewerker

Marjolein Meijer

Terwijl Marjolein haar studie Recht en Management volgde aan de Radboud Universiteit, hield een collega van JPR daar een lunchlezing. Dat was haar eerste kennismaking met het kantoor, vertelt ze: “Ik kom zelf uit Twente en het was voor mij belangrijk dat ik bij een kantoor in de buurt zou gaan werken. Deventer was daarom een prima locatie.

Marjolein Meijer

Ik heb destijds een open sollicitatie gestuurd met de vraag of ik stage zou kunnen komen lopen. Al vrij snel kon ik op gesprek komen en in oktober en november 2021 heb ik zes weken stage gelopen bij JPR. Dat is mij heel goed bevallen.”

Voor de leeuwen gegooid

Zodra ze aan de slag ging als student-stagiair werd Marjolein door JPR meteen voor de leeuwen gegooid: “Je moet echt je eigen stage inrichten en zelf opdrachten binnenhalen. Dat was bij andere stages niet altijd het geval. Er wordt echt een actieve houding van je verwacht. Dat past goed bij mij, want ik kon het invullen zoals ik het zelf wilde. Ik kon meegaan naar zittingen, meekijken bij besprekingen, en stukken zien. Er was wel altijd ruimte om vragen te stellen, je mag bij iedereen naar binnen lopen. Er is geen verschil in partners en andere medewerkers, de deur staat bij iedereen open.”

Verder als werkstudent en juridisch medewerker

Na de student-stage was er een wederzijdse klik en vroeg JPR Marjolein om als werkstudent verder te gaan. Dat wilde zij graag: “Op deze manier konden we tijdens mijn studie in contact blijven met elkaar. In maart 2022 ben ik begonnen als werkstudent op de sectie Arbeidsrecht. Dat deed ik voor twee dagen in de week, terwijl ik mijn master aan het afronden was. Zo kreeg ik nog meer kennis van zaken en een goed beeld van hoe het daadwerkelijk gaat in de advocatuur. Vanaf september 2022 ben ik doorgegroeid naar juridisch medewerker, ook op de sectie Arbeidsrecht.”

Open communicatie

Wat Marjolein vooral fijn vindt aan JPR is dat er open wordt gecommuniceerd: “Wanneer je iets bespreekbaar maakt, is eigenlijk alles mogelijk. We gaan hier normaal met elkaar om. Je mag hier zijn wie je bent en er is tijd en ruimte voor jouw ontwikkeling. Je krijgt feedback, maar je collega’s vragen je ook hoe je weekend was. Het is een fijne organisatie.”

Carin0T2A8932bewprofiel (Aangepast)

Ook aan het werk bij JPR?

Wil je jezelf graag bewijzen bij JPR advocaten? Neem dan contact op met onze collega’s van HR.

Carin van Alst