van student-stagiair naar PARTNER

David Vrijbergen

In 2007 begon hij als student-stagiair en in 2018 werd David Vrijbergen als advocaat ondernemingsrecht partner bij JPR. “Ik kom uit Doetinchem en ik wilde graag bij een middelgroot kantoor werken. Zo kwam ik terecht bij een van de mooiste kantoren in het oosten!”

David-Doetinchem-2

Snel zijn eigen zaken krijgen en de mogelijkheid krijgen om zichzelf te ontwikkelen. Dat waren voor David redenen om te kiezen voor JPR. “Studiegenoten van mij trokken naar de Zuidas en werkten aan een miljardenzaak, maar waren een klein radertje in dat geheel. Zelf wilde ik graag eigen zaken doen. Een middelgroot kantoor is daarom voor mij perfect. En aangezien ik ook nog eens uit Doetinchem kom, lag JPR voor de hand in mijn geval.”

Je krijgt de ruimte

De manier waarop JPR zich onderscheidt ten opzichte van andere kantoren is volgens David duidelijk: “Dat komt door hoe we met elkaar omgaan. De mensen. De vrijheid die je al meteen krijgt. Je krijgt de ruimte om je eigen praktijk op te bouwen, om te groeien en jezelf te ontwikkelen. Dat is wel iets bijzonders. Een mooi voorbeeld vind ik dat mijn collega Marjolein van Leeuwen graag een overnamepraktijk wilde opzetten. Zij kreeg daar alle ruimte voor, ook al deed JPR nog amper iets op dat gebied. En nu doet ze met haar team overnames van boven de 100 miljoen. Dat typeert ons kantoor: veelbelovende medewerkers krijgen de ruimte om door te groeien. Wat ook weer goed is voor het kantoor.”

Kansen moet je pakken

Kortom, JPR biedt nieuwe mensen kansen, gaat David verder: “Als ik iemand als stagiair aanneem, dan doe ik dat met de gedachte om in ze te investeren, zodat zij over een jaar of tien, vijftien ook partner kunnen worden. Eigenlijk precies zoals het in mijn geval ging. Je krijgt hier kansen en die moet je natuurlijk wel zelf pakken. Hard werken blijft belangrijk, het komt niet allemaal aanwaaien.”

Specialisatie wordt gestimuleerd

Terwijl hij stageliep bij JPR, kreeg David alle tijd om uit te vinden welk rechtsgebied het beste bij hem past. “Zo kwam ik erachter dat insolventierecht en (her)structurering goed bij mij past. Ik heb affiniteit met cijfers en ga graag met mensen om. Op dat gebied wilde ik me dus graag specialiseren. Dat wordt gestimuleerd door JPR, want zo word je een nog betere advocaat. De begeleiding die ons kantoor biedt aan stagiairs is ook heel goed, zo horen wij regelmatig van docenten van de beroepsopleiding voor stagiairs. Nu ik zelf patroon ben, is dat heel fijn om te horen.”

Carin0T2A8932bewprofiel (Aangepast)

Ook aan het werk bij JPR?

Wil je jezelf graag bewijzen bij JPR advocaten? Neem dan contact op met onze collega’s van HR.

Carin van Alst