van student-stagiair tot advocaat

Mattheys Kuypers

Na zijn dubbelstudie Recht en Management aan de Radboud Universiteit heeft Mattheys een master Ondernemingsrecht afgerond in januari 2020. Daarna koos hij voor een master Fiscaal Recht, die hij in 2023 heeft afgerond.

Mattheys Kuypers

“Ondertussen keek ik rond op de arbeidsmarkt of ik ergens stage kon lopen. Mijn ouders klopten voor hun onderneming in het verleden weleens aan voor juridisch advies bij JPR, dus was ik al bekend met het kantoor. Ik kwam op gesprek voor een student-stage, waarna ik na mijn stage mocht blijven als werkstudent voor twee tot drie dagen per week. Vanaf september 2022 was ik werkzaam als juridisch medewerker. In 2023 ben ik beëdigd als advocaat.”

Ondernemers begeleiden

In zijn dagelijkse werk is Mattheys vooral actief voor de sectie Ondernemingsrecht, maar ook andere collega’s kunnen een beroep op hem doen: “Ik vind het gaaf dat ik al direct veel mocht helpen bij trajecten voor fusies en overnames. Het begeleiden van ondernemers die met een transactie beloond worden voor hun harde werk geeft veel voldoening. Bij JPR is in overleg veel mogelijk, als je laat zien dat je er graag voor wilt gaan.”

Direct aan de slag in een prettige sfeer

Vanaf het moment dat hij bij JPR binnen kwam, werd Mattheys in het team opgenomen, vertelt hij: “In de eerste week mocht ik al mee naar een closing van een overname in Amsterdam. Op mijn eerste dag mocht ik zelfs al bij een bespreking zitten van diezelfde overname. Dat typeert denk ik wel hoe je meteen serieus genomen wordt, ook al kom je net van de universiteit af. Als werkstudent heb ik al meerdere zaken zelfstandig mogen doen. Dat ik die mogelijkheid krijg, daar leer ik enorm veel van. Je leert het immers het best door het simpelweg te doen. Als ik dan toch ergens tegenaan loop, kan ik altijd vragen stellen. Op kantoor heerst een prettige sfeer, waarin iedereen elkaar graag helpt.”

Steeds een volgende stap

De route van student-stagiair naar werkstudent naar juridisch medewerker naar advocaat, spreekt Mattheys aan: “Je maakt elke keer weer een volgende stap op je carrièrepad. Steeds met iets meer verantwoordelijkheden. Je wordt dus niet in één keer overspoeld, maar klimt gestaag op in de organisatie. Het is ook fijn om eerst twee à drie dagen te werken voordat je fulltime gaat werken. Zo wen je aan het werkende leven en kun je hierin groeien. Het lijkt me voor JPR ook prettig, want na een jaar kunnen zij wel inschatten welk vlees ze in de kuip hebben. Het zijn de kleine dingen die het leuk maken. Een collega die er tijd voor maakt om een bedankje of compliment op de mail te zetten, bijvoorbeeld. Dat maakt het ook makkelijker om met opbouwende feedback om te gaan. Er is een mooie balans bij JPR op dat gebied. Voor mij maakt dat het verschil.”

Carin0T2A8932bewprofiel (Aangepast)

Ook aan het werk bij JPR?

Wil je jezelf graag bewijzen bij JPR advocaten? Neem dan contact op met onze collega’s van HR.

Carin van Alst