Foto: www.stoppestennu.nl/doneren-sponsoren

“Ach joh, het is maar een plagerijtje…” Iedereen die weleens gepest is, heeft die opmerking gehoord. Maar pesten gaat verder dan plagen. Veel verder. Pesten is structureel, gemeen bedoeld en vaak met meer tegen één. Het gebeurt niet alleen op scholen, maar ook op sportclubs, op het werk, in bejaardentehuizen en online. Voor de slachtoffers zijn de gevolgen heel ingrijpend. Zij kunnen onder andere last krijgen van angst, eenzaamheid en een laag zelfbeeld. Soms zelfs voor de rest van hun leven. Maar ook voor pesters en meepesters heeft het pesten veel impact. Dat maakt pesten tot een groot maatschappelijk probleem.

Stichting Stop Pesten Nu zet zich in om pesten te stoppen. Dat doet de stichting door mensen bewust te maken van hun eigen gedrag. Pas als je duidelijk ziet wat je rol is binnen een groep, kun je proberen die rol te veranderen. Stop Pesten Nu verzorgt onder andere voorlichting, gastlessen en workshops. Bekende ambassadeurs zijn zanger Ralf Mackenbach en acteur Joep Sertons.

JPR Advocaten draagt het werk van Stop Pesten Nu een warm hart toe. De stichting wordt volledig gerund door vrijwilligers en krijgt geen subsidie van de overheid. Daarom heeft JPR Advocaten in het kantoor in Deventer werkruimte beschikbaar gesteld. Vanuit deze ruimte kan Stichting Stop Pesten Nu haar belangrijke werk blijven coördineren en uitvoeren. Op weg naar een ‘pestvrije’ samenleving!

Wilt u Stichting Stop Pesten Nu financieel ondersteunen in haar strijd tegen pesten? Op de website van Stichting Stop Pesten Nu  leest u hoe u dat kunt doen.

Gerelateerde berichten

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang als eerste alle relevante juridische ontwikkelingen.