Hulp bij positionering van uw bedrijf in het buitenland

JPR Advocaten
Positionering van uw bedrijf in het buitenland | JPR Advocaten

Internationalisatie neemt snel toe. Steeds meer Nederlandse mkb-ondernemingen kiezen ervoor om buiten de grenzen van Nederland te gaan ondernemen of zelfs een buitenlandse vestiging te openen. Een grote stap waarbij veel vragen gaan spelen. Kunnen de algemene voorwaarden ook gebruikt worden voor een contract met een buitenlandse afnemer? Kan het Nederlandse personeel tijdelijk of permanent ingezet worden in het buitenland? Is het verstandig om mijn merk in het buitenland te registreren? Moeten de verzekeringen worden aangepast? Op deze vragen weet JPR het antwoord. Wij helpen u dan ook graag bij een stap over de grens.

Subsidie van de overheid

Ook de overheid ziet het belang voor Nederlandse mkb-ondernemingen van een blik over de grens. Daarom heeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken een subsidie ter beschikking gesteld voor ondernemers die zich oriënteren op een specifieke buitenlandse markt en die graag hulp willen bij hun buitenlandse avontuur. 

Via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), die ondernemers stimuleert bij duurzaam en innovatief ondernemen, kunt u een voucher krijgen. Hiermee kunt u 50% van de advieskosten, tot een maximum van € 2.500,- exclusief BTW, vergoed krijgen door de overheid. Check op tijd of u in aanmerking komt voor de regeling. Kijk voor de voorwaarden op de website van de RVO. 

Verzilver uw kennisvoucher bij ons

Zodra u over een kennisvoucher beschikt, kunt u daarvan bij ons gebruik maken. Meld in dat geval dat u een advies wenst op grond van de kennisvoucher, dan koppelen wij u aan de juiste advocaat voor een uitstekend juridisch advies. 

Gerelateerde berichten

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang als eerste alle relevante juridische ontwikkelingen.