“Advocaat is misschien wel het mooiste beroep dat er is. Inmiddels werk ik meer dan twintig jaar met veel plezier als advocaat voor diverse betrokkenen bij het bouwproces. Soms treed ik op voor aannemers, dan weer voor opdrachtgevers, projectontwikkelaars of beleggers. Soms gaat het over woningbouw, dan weer over grote infrastructurele werken. Geen dag is hetzelfde. Zo word je telkens opnieuw uitgedaagd om je in de positie van je cliënt te verplaatsen, om diens processen en problemen te begrijpen en om oplossingen te vinden.

De techniek in de bouw fascineert mij: ik sta er iedere keer weer van te kijken hoe van ruwe grondstoffen fraaie gebouwen, wegen en kunstwerken worden gemaakt.

Ik mag regelmatig optreden voor ondernemingen uit Duitstalige gebieden. Hen adviseer ik in het Duits over het Nederlandse recht.”

Over Daan

Daan is advocaat sinds 1997. Hij adviseert en hij procedeert bij de burgerlijke rechter en in arbitrages. Hij is onder meer lid van de Vereniging voor Bouwrechtadvocaten, de Vereniging van Vastgoedjuristen en de Arbeitsgemeinschaft für Bau- und Immobilienrecht van de Duitse advocatenvereniging DAV. Daan werkt in het Nederlands, Duits en Engels. Hij heeft bij in het bouwrecht gespecialiseerde advocatenkantoren gewerkt en als advocaat in dienstbetrekking bij een grote beursgenoteerde aannemer. Hierdoor kent hij de bouwwereld van binnen en van buiten.

Daan is aangesloten bij de Orde van Advocaten Midden-Nederland.

Recente artikelen

Transavia krijgt boete van € 46.000 voor het inzetten van stagiairs als werknemers

Afgelopen week werd het breed uitgemeten in het nieuws en op de website van de Nederlandse Arbeidsinspectie: Transavia...

Verval en verjaring van vakantiedagen? Let op de zorg- en informatieplicht!

Nog maar een paar maanden en dan staat de zomer weer voor de deur. Dit betekent zon, zee en… de jaarlijks terugkerende...

CSRD: duurzaamheidsrapportage

CO2-uitstoot, man/vrouw-verdeling en anti-corruptiebeleid zijn kwesties waarover bedrijven doorgaans (nog) niet...

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang als eerste alle relevante juridische ontwikkelingen.