Home
Onze mensen
Daan Timmerman

Daan Timmerman

Advocaat

088 - 616 00 40 timmerman@jpr.nl
Daan0T2A8506bewprofiel (Aangepast)

“Advocaat is misschien wel het mooiste beroep dat er is. Inmiddels werk ik meer dan twintig jaar met veel plezier als advocaat voor diverse betrokkenen bij het bouwproces. Soms treed ik op voor aannemers, dan weer voor opdrachtgevers, projectontwikkelaars of beleggers. Soms gaat het over woningbouw, dan weer over grote infrastructurele werken. Geen dag is hetzelfde. Zo word je telkens opnieuw uitgedaagd om je in de positie van je cliënt te verplaatsen, om diens processen en problemen te begrijpen en om oplossingen te vinden.

De techniek in de bouw fascineert mij: ik sta er iedere keer weer van te kijken hoe van ruwe grondstoffen fraaie gebouwen, wegen en kunstwerken worden gemaakt.

Ik mag regelmatig optreden voor ondernemingen uit Duitstalige gebieden. Hen adviseer ik in het Duits over het Nederlandse recht.”

Over Daan

Daan is advocaat sinds 1997. Hij adviseert en hij procedeert bij de burgerlijke rechter en in arbitrages. Hij is onder meer lid van de Vereniging voor Bouwrechtadvocaten, de Vereniging van Vastgoedjuristen en de Arbeitsgemeinschaft für Bau- und Immobilienrecht van de Duitse advocatenvereniging DAV. Daan werkt in het Nederlands, Duits en Engels. Hij heeft bij in het bouwrecht gespecialiseerde advocatenkantoren gewerkt en als advocaat in dienstbetrekking bij een grote beursgenoteerde aannemer. Hierdoor kent hij de bouwwereld van binnen en van buiten.

Daan is aangesloten bij de Orde van Advocaten Midden-Nederland.

Recente artikelen

rechter doet uitspraak over vastgoedovereenkomsten

Overeenkomst in strijd met het Didam-arrest nietig

Breaking vonnis: een koopovereenkomst die is gesloten zonder de regels van het Didam-arrest in acht te nemen, is...

De rol van de Ondernemingsraad en de Wet Toekomst Pensioenen

De Wet Toekomst Pensioenen is op 22 december 2022 aangenomen door de Tweede Kamer. Behandeling in de Eerste Kamer vindt...

Blauwe belastingenvelop met geld

Belastingschulden en gerichte betalingen

Als het gaat om betalingen op belastingschulden dan bestaat er een verschil tussen de zogenaamde gerichte betaling en...

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang als eerste alle relevante juridische ontwikkelingen.