Menu
JPR Advocaten

Pieter Leerink

Pieter Leerink
Pieter Leerink
Pieter
Deventer

“Goed luisteren, duidelijke taal en niet te ingewikkeld doen. Dat is mijn motto. Het leukste aan mijn vak vind ik om ingewikkelde zaken simpel te maken en samen met de klant een strategie te bepalen. Ik sta voor een efficiënte aanpak gericht op een duurzame oplossing.

Vaak treed ik op voor klanten die geconfronteerd worden met een schade of een claim. Juist dan neem ik de klant bij de hand en ontzorg. Juridische procedures zijn soms niet te voorkomen. Een van de leuke dingen van mijn vak is het schrijven van een goed processtuk en het pleiten voor de rechter.

Ik stop veel energie in het vinden van een oplossing van de zaak. Vanuit mijn ervaring met de afwikkeling van complexe schadezaken kan ik preventief problemen signaleren en oplossingen aanbieden. Ik gebruik mijn praktijkervaring ook in workshops en publicaties. Zo treed ik regelmatig op als spreker en/of docent voor ACIS-symposia, Stichting Assurantie Registratie en bij relaties uit de verzekeringsbranche.”

Over Pieter

Sinds 1993 is Pieter werkzaam bij JPR Advocaten, hij is gestart in de algemene praktijk. Al snel heeft hij zich toegelegd op het verzekeringsrecht en aansprakelijkheidsrecht. In het bijzonder heeft hij zich gespecialiseerd in beroepsaansprakelijkheid, dekkingsgeschillen en complexe (brand)schades. Pieter is vanaf 2000 partner van JPR en heeft van 2001 tot 2006 en van 2015 tot 2018 als lid van het Dagelijks Bestuur leiding gegeven aan JPR Advocaten.

Meedenken is "met de klant inventariseren, meedenken, voorkomen, beperken, signalen oppakken en breder kijken."
Aanpakken is "de zaak aannemen, verdedigen, erin geloven en er helemaal voor gaan."
Oplossen is "het simpel houden en goed blijven luisteren."
 • Raadsheer-plaatsvervanger bij het Hof Den Haag
 • Lid adviescommissie verzekeringsrecht van de Nederlandse Orde van Advocaten
 • Redacteur VAST (Verzekeringsrecht, aansprakelijkheid, schade en toezicht)
 • Redactiemedewerker Nederlands Tijdschrift voor Handelsrecht
 • Auteur van de hoofdstukken 8 (Premiebetaling), 9 (Premierestitutie), 26 (De aansprakelijkheidsverzekering) en 29 (De CAR-verzekering) van het boek Verzekeringsrecht (serie Recht en Praktijk VR2, vijfde druk 2019)
 • Docent en examinator bij de Leergang Verzekeringsrecht van de Universiteit van Amsterdam
 • Docent verzekeringsrecht voor het Eggens Instituut (UvA), voor Studiecentrum Rechtspleging (SSR) en voor Stichting Assurantie Registratie (SAR)
 • Wetenschappelijk onderzoeker verbonden aan het Amsterdam Centre for Insurance Studies (ACIS)
 • Lid van de Vereniging voor Verzekeringswetenschap
 • Lid van de Vereniging van Aansprakelijkheids- en Schadevergoedingsrecht (VASR)
 • Lid van de Vereniging voor Procesrecht (NVvP)
Publicaties
Externe publicaties
Meer weten over onze dienstverlening?
Neem contact op
Op de hoogte blijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief: