Verzekeringsrecht
5 mei 2019

Vijfde druk Handboek Verzekeringsrecht met bijdragen van Pieter Leerink en Manon Pluymen

Pieter Leerink
Vijfde druk Handboek Verzekeringsrecht met bijdragen van | JPR Advocaten

Op 15 april 2019 is de vijfde druk verschenen van het handboek Verzekeringsrecht (Kluwer serie Recht en Praktijk, deel VR2). In 29 hoofdstukken schetst het boek een compleet beeld van het verzekeringsrecht. Kenmerkend daarbij is de combinatie van wetenschappelijke diepgang met oog voor praktische toepasbaarheid. Het 2,5 kilo zware handboek wordt inmiddels gezien als onmisbaar voor iedere praktijkjurist die zich bezig houdt met het verzekeringsrecht.

Net als in voorgaande edities, hebben Pieter Leerink en Manon Pluymen meegeschreven aan dit handboek.

Pieter herzag zijn eerdere hoofdstukken over premiebetaling en premierestitutie (hoofdstuk 8 en 9), Manon haar bijdrage aan hoofdstuk 2 over toetsing van primaire dekkingsbepalingen aan art. 6:248 lid 2 BW in het verzekeringsrecht. Pieter nam een belangrijke ontwikkeling in de rechtspraak over de opzetclausule in de AVP mee in een ingrijpende herziening van zijn eerdere hoofdstuk over de aansprakelijkheidsverzekering (hoofdstuk 26).

Manon en Pieter schreven samen een nieuw hoofdstuk over de CAR-verzekering (hoofdstuk 29).

Over deze onderwerpen zullen Pieter en Manon ook doceren voor de postacademische Leergang Verzekeringsrecht van de Universiteit van Amsterdam, die start in september 2019.

Gerelateerde berichten

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang als eerste alle relevante juridische ontwikkelingen.