Arbeidsrecht
22 mei 2018

Subsidie voor duurzame inzetbaarheid personeel

JPR advocaten
Subsidie voor duurzame inzetbaarheid personeel | JPR Advocaten

Subsidie voor duurzame inzetbaarheid personeel

Werkgevers kunnen van 25 t/m 29 juni € 12.500 subsidie aanvragen voor het inhuren van een externe adviseur die hen helpt bij het duurzaam inzetbaar houden van hun werknemers. Het Europees Sociaal Fonds (ESF) stelt € 15 miljoen subsidie beschikbaar voor deze aanvraagronde.

Duurzame inzetbaarheid

Met duurzame inzetbaarheid van het personeel wordt bedoeld werknemers nu en in de toekomst gemotiveerd, competent en productief aan het werk te houden. Hiervoor kunnen werkgevers dus een externe adviseur inhuren en de kosten hiervoor komen in aanmerking voor subsidie tot maximaal € 12.500. Dit is hoger dan afgelopen jaren (was € 10.000).

ESF-DI subsidie aanvragen

Je kunt ESF-subsidie aanvragen van 25 t/m 29 juni. Aanvragen die compleet zijn worden op volgorde van binnenkomst in behandeling genomen. Als er meer aanvragen ingediend worden dan er budget beschikbaar is, dan zal er geloot worden. Ben je een ondernemer die zich bezighoudt met het actief en gezond houden van zijn werknemers en ben je van plan hiervoor een externe adviseur in te huren? Dan kun je in aanmerking komen voor deze subsidie.

Meer informatie en hulp

Wil je meer informatie over deze subsidie of hulp bij het aanvragen? Neem dan contact op met  Knippenborg Subsidieadvies

Gerelateerde berichten

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang als eerste alle relevante juridische ontwikkelingen.