20 maart 2019

Nominatie Magna Charta Lawyer of the Year

JPR advocaten
Nominatie Magna Charta Lawyer of the Year | JPR Advocaten

Onze eigen Ruurd van Eck is genomineerd als Magna Charta Lawyer of the Year in de categorie Bestuursrecht. Daar zijn wij als kantoor natuurlijk erg trots op!

Vanaf 5 april 2019 kunt u stemmen op Ruurd via een speciale website. Uiteraard houden wij u tegen die tijd op de hoogte.

Over Ruurd

Al bijna 30 jaar is Ruurd een bevlogen advocaat en hij is partner bij JPR Advocaten. Ook adviseert en begeleidt hij startups. Ruurd staat voor een helder en praktisch advies, zodat het meteen toepasbaar is voor de klant.

  • Meedenken is "risico’s inschatten en hierop anticiperen."
  • Aanpakken is "de mouwen opstropen en het probleem duidelijk in kaart brengen."
  • Oplossen is "zorgen dat jouw klant het probleem niet meer heeft, dan wel dat het probleem tot een acceptabele omvang is teruggebracht."

Zijn visie op het recht

“Wat mij intrigeert, is de verhouding tussen de ondernemer en de maatschappij. De interactie tussen het algemeen nut en de individuele vrijheid. Wat ik vaak tegenkom, is de onrechtvaardigheid en het gemak waarmee overheden tornen aan de belangen en rechten van individuele ondernemers. Als advocaat is het mijn uitdaging daarin tegenwicht te bieden. 
 
Met wetenschappelijke nieuwsgierigheid kun je dagenlang bezig zijn, maar de klant wil een oplossing. Pleiten is boksen, maar dan intellectueel, binnen de regels. In het verlengde van mijn specialisatie omgevingsrecht (milieu, bouw, overheidsaansprakelijkheid en voedselveiligheid) ben ik voorzitter van de Raad van Toezicht Stichting Secure Feed. Een stichting die bijna 400 bedrijven verenigt in het streven voedselveiligheid te waarborgen.”

Gerelateerde berichten

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang als eerste alle relevante juridische ontwikkelingen.