Menu
JPR Advocaten

Boetebeleidsregels CBP

Geschreven op 23 oktober 2015  •  Auteur: Pascal Hulsegge
Boetebeleidsregels CBP

Het College Bescherming Persoonsgegevens heeft vandaag de conceptbeleidsregels voor het opleggen van een bestuurlijke boete gepubliceerd. Het Cbp krijgt per 1 januari 2016 de bevoegdheid om boetes op te leggen als de Wet Bescherming Persoonsgegevens (Wbp) wordt overtreden. Uitgangspunt van het boetebeleid is dat de boete in verhouding moet zijn met de overtreding.

Boetebandbreedte

Zo heeft het Cbp, binnenkort de Autoriteit Persoonsgegevens, verschillende boetebandbreedtes vastgesteld. Het Cbp kan een boete opleggen tot € 810.000 in de hoogste categorie. De Autoriteit bepaalt de hoogte van de boete door het bedrag van de basisboete naar boven of naar beneden bij te stellen, afhankelijk van de omstandigheden van het geval. Zo kunnen organisaties die de Autoriteit Persoonsgegevens tegenwerken of instructies niet opvolgen te maken krijgen met een verhoging van de boete. Daar staat tegenover dat organisaties die vergaande medewerking verlenen aan de Autoriteit of uit eigen beweging betrokkenen schadeloos stellen een mogelijke boeteverlaging krijgen.

Reageren op boetebeleid

Belanghebbenden kunnen de komende vier weken op de gepubliceerde conceptversie van de boetebeleidsregels reageren. Het Cbp zal bij het vaststellen van het definitieve boetebeleid rekening houden met de ingezonden reacties.

Suzanne Hartholt (juridisch medewerker) is medeauteur van dit artikel.


Pascal Hulsegge
Pascal Hulsegge

“Op jonge leeftijd wist ik al dat ik advocaat wilde worden. In de rechtszaal juridisch complexe zaken bepleiten, met ondernemers sparren over strategische stappen, een klant adviseren over herstructureringen of met de klant een onderhandelingstactiek uitdenken om het beste resultaat te behalen, allemaal zaken die ik als advocaat oppak en waar ik energie van krijg. Kort gezegd, zaken zo oplossen dat een klant tevreden is en zo efficiënt mogelijk een regeling of uitspraak bereiken; dat is mijn streven.

Vanuit mijn enthousiasme en passie voor het bedrijfsleven, ben ik sparringpartner van ondernemers en participeer ik in verschillende regiobesturen. Wat me motiveert is het verbinden van ondernemers, zodat er nieuwe samenwerkingen ontstaan in de regio en de economie bloeit. Met de opgedane kennis uit de regio, kan ik mijn klanten verder informeren en ondersteunen.

Op sociaal maatschappelijk vlak ben ik betrokken bij diverse projecten in Deventer. Mijn interesses Human Capital, MVO en meer vrouwelijke ondernemers in de regio aan de top, hebben allen een raakvlak met mensen. De advocatuur is prachtig, dat had ik goed ingeschat toen ik nog jong was. In mijn vak draait het vanuit een juridisch oogpunt om de mens en zijn het de mensen die mij inspireren.”

Over Pascal

Pascal is sinds 2018 voorzitter van het Dagelijks Bestuur van JPR Advocaten. Vanaf 2005 is zij actief als advocaat en sinds 2009 werkzaam bij JPR Advocaten. Ze is gespecialiseerd in het arbeidsrecht, ondernemingsrecht en Intellectueel Eigendom. Pascal is energiek en heeft passie voor haar vak. Haar werkwijze is gericht op het verbinden van partijen, waarbij oog is voor menselijke verhoudingen.

Contact opnemen met JPR

Op de hoogte blijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief: