Ondernemingsrecht
7 april 2015

JPR en E-health

JPR advocaten
JPR en E-health | JPR Advocaten

JPR was op 18 maart jl. aanwezig op het E-health congres van het jaar: Health Valley event met als thema: Where Health Leads Innovation

Health Valley is een netwerk dat technologische innovaties in de gezondheidszorg stimuleert. Binnen Health Valley bundelen universiteiten, zorginstellingen, bedrijven en overheden zich om kennis uit te wisselen en samen innovatieve projecten op te zetten. Deze verbinding van kennis, technologie en business verbetert de gezondheidszorg en geeft de economie een enorme stimulans. Zo helpt Health Valley ook bij het vinden van de juiste partners om een innovatie versneld naar de markt te brengen. Daarnaast ondersteunt zij startende ondernemers in de gezondheidssector en zorgen voor profilering en marketing van de innovatieve eindproducten, zowel binnen als buiten het netwerk.

Op het Health Valley Event 2015 was volop aandacht voor de rol van de zorg bij innovatie in de praktijk. Hoe kunnen kennisinstellingen, zorginstellingen en ondernemers samen de schouders zetten onder zorginnovatie? Waar liggen mogelijkheden om zorginnovaties te versnellen? En hoe kan de zorg hierin een belangrijke rol vervullen?

Het programma omvatte veel workshops, parallelle sessies, een investorslounge en volop netwerkmogelijkheden.

Samenwerken blijkt het sleutelwoord. Daarnaast blijkt uit de vele presentaties ook dat er nog heel wat juridische uitdagingen op het pad komen van de stakeholders in dit segment. Ketenaansprakelijkheid, privacy, zorgovereenkomsten etc. zijn de centrale thema’s. Helaas blijven deze thema´s vaak toch onderbelicht. Juist deze thema´s vragen om juridisch inzicht en praktische oplossingen. Wij praten daar graag over mee om vervolgens uw juridische positie inzichtelijk te maken en te versterken. We houden u op de hoogte.

Gerelateerde berichten

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang als eerste alle relevante juridische ontwikkelingen.