Menu
JPR Advocaten

Benjamin van Dijk

Benjamin van Dijk
Benjamin van Dijk
Benjamin
Utrecht

“Als advocaat neem je altijd een bijzondere positie in. Je bent de spin in het web bij fusies en overnames, een vertrouwenspersoon bij geschillen en een objectieve stem binnen bedrijf en bestuur. Dat vergt niet alleen kennis en kunde maar ook betrokkenheid en samenwerking. Die bijzondere positie kenmerkt naar mijn mening ook de unieke relatie die je opbouwt met cliënten.

Mijn rol in fusie- en overnametrajecten is zowel sturend als faciliterend. Veel partijen zullen met elkaar moeten samenwerken wil de overname succesvol zijn en ik neem daarin graag het voortouw. Het uitgangspunt is voor mij dan ook dat er een duurzaam resultaat neergezet moet worden. Dat geldt misschien nog wel meer bij het aangaan van nieuwe samenwerkingen en het oplossen van zakelijke geschillen. De bescherming van de belangen van mijn cliënt staat altijd voorop maar waar mogelijk zal ik als bruggenbouwer steeds proberen om verdeelde partijen tot elkaar te brengen.”

Over Benjamin

Benjamin heeft economie en rechten gestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. In 2011 is hij zijn carrière begonnen bij het Rotterdamse advocatenkantoor Ploum Lodder Princen en hij werkt sinds 2020 bij JPR op de sectie ondernemingsrecht. Binnen zijn rechtsgebied legt hij zich met name toe op fusies en overnames en zakelijke geschilbeslechting. Benjamin heeft in 2019 de Grotius specialisatieopleiding Effectenrecht afgerond. Naast zijn baan is hij lid van de raad van commissarissen van het Talentenhuis in Enkhuizen.

Benjamin is aangesloten bij de Orde van Advocaten Midden-Nederland.

Meedenken is "zien wat niet voor de hand ligt."
Aanpakken is "ontzorgen."
Oplossen is "duurzame resultaten neerzetten."
Meer weten over onze dienstverlening?
Neem contact op
Op de hoogte blijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief: