Bouwrecht
28 januari 2019

Peter Breukelaar: onze nieuwe partner bouwrecht

JPR Advocaten
Peter Breukelaar: onze nieuwe partner | JPR Advocaten

Vanaf vandaag is Peter Breukelaar bij JPR Advocaten werkzaam als partner bouwrecht. Peter is afkomstig van Heijltjes Advocaten, waar hij eveneens partner was. Hij staat bekend om zijn degelijke juridische benadering in combinatie met een praktische en oplossingsgerichte aanpak. Investeren in een goede persoonlijke relatie met zijn klanten doet hij graag.

Ruime ervaring als advocaat, mediator en docent

Peter (1962) is gespecialiseerd in civiel bouwrecht, vastgoedrecht en projectontwikkeling. Door zijn ruime ervaring in procederen in bouwgeschillen bij met name de Raad van Arbitrage voor de Bouw, Rechtbanken en Gerechtshoven, kan hij u hierbij prima bijstaan. Daarnaast is Peter geregistreerd MfN-mediator en gastdocent aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Zelf heeft hij gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam, waarna hij in 1992 advocaat is geworden. Daarvoor was hij onder meer werkzaam als bedrijfsjurist bij een bouwconcern.

Nieuwe bezoeklocatie in Nijmegen

Bij JPR Advocaten wordt Peter weer herenigd met zijn voormalige stagiaire Anne Janssen, die bij ons advocaat vastgoedrecht, bouwrecht en huurrecht is. Peter: “Dus vanaf nu kunnen we bij JPR extra gas geven op het gebied van civiel bouwrecht.” Tegelijk met de komst van Peter openen we in Nijmegen een nieuwe bezoeklocatie, naast de al eerder geopende bezoeklocaties in Zutphen en Utrecht. Inclusief onze kantoren in Deventer en Doetinchem bestrijken we zo een groot gebied.

Peter denkt mee, pakt aan en lost op

De slogan van JPR Advocaten is Peter op het lijf geschreven. Hij is een echte meedenker, aanpakker en oplosser. In de meeste gevallen werkt Peter als bouwrechtadvocaat voor hoofdaannemers: “Dat zijn praktische mensen. Zij willen van hun probleem af en hebben geen zin in hoogoplopende juridische geschillen. Oplossingsgericht en no-nonsens, zo ga ik te werk.”

Zijn praktijkgerichte aanpak komt ook tot uiting in zijn vrijwilligerswerk als buurtbemiddelaar, zo vertelt hij: “Ik doe graag iets terug voor de maatschappij. Daarom ben ik actief in Project Buurtbemiddeling. Je zou het kunnen zien als ‘mediation light’. Zodra er een melding komt van buren die met elkaar in onmin leven, dan ga ik samen met een collega praten met beide partijen. Samen helpen we ze om eruit te komen. Dat vind ik erg leuk om te doen.”

Lidmaatschappen en/of nevenfuncties van Peter:

  • Lid Vereniging voor Bouwrechtadvocaten
  • Juridisch adviseur diverse werkgeversverenigingen in de bouw
  • Gastdocent Radboud Universiteit Nijmegen
  • Lid Lighthouse, dpt. Peel en Maasvallei
  • MfN registermediator en buurtbemiddelaar

Gerelateerde berichten

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang als eerste alle relevante juridische ontwikkelingen.