Herstel van ondernemers na letselschade

Niek Borm
Herstel van ondernemers na letselschade | JPR Advocaten

Wanneer u als ondernemer wordt geconfronteerd met letselschade heeft dit niet alleen gevolgen voor u zelf, maar treft dit uw onderneming ook direct.

Dit leidt tot een probleem. U heeft de tijd nodig om van uw letsel te herstellen, maar uw onderneming en uw klanten kunnen hier niet op wachten. De onderneming moet door, hierdoor komt u in een spagaat terecht waar u niet makkelijk uitkomt.  Wij vertellen u graag hoe wij u hierin kunnen bijstaan.

Bent u vervangbaar?

Allereerst kijken we hoe we de continuïteit van uw bedrijf zo goed mogelijk kunnen waarborgen in de tijd dat u werkt aan uw herstel. Kan er een vervanger worden ingehuurd of kan er binnen het bedrijf iemand doorschuiven?

In dat kader zijn we ook altijd zeer benieuwd hoe uw bedrijf functioneert in de vakantieperiode. Dit geeft vaak al aan of u als ondernemer vervangbaar bent of dat uw bedrijf echt om u draait. Voor ons is dat zeer nuttige informatie met het oog op uw herstel en de voortzetting van uw onderneming.

Bedrijfseconomische analyse

Zodra u zich als ondernemer bij ons meldt met letselschade, beginnen we met het bestuderen van de jaarcijfers van de onderneming. Aan de hand van een overzichtelijk schema krijgen we inzicht te krijgen in uw onderneming en wat uw rol is binnen de onderneming.

Afhankelijk van de rechtspersoon en de omvang van uw bedrijf schakelen wij, in overleg met de verzekeraar, een arbeidsdeskundige en/of een bedrijfskundige in. Die in kaart brengt hoe uw bedrijf in elkaar zit, wat uw taken zijn binnen het bedrijf en of vervanging mogelijk is. Zo kunnen we taken gaan splitsen binnen het bedrijf en vervolgens kijken hoe we uw herstel hierop aanpassen.
Centraal daarbij staat de vraag hoe uw bedrijf kan doordraaien als u aan het herstellen bent.

Werken met ondersteuning

Stel u kunt bepaalde taken niet meer uitvoeren, maar wel met ondersteuning, dan kiest de verzekeraar van de tegenpartij er vaak voor om u hiermee te helpen. Om dat te bepalen schakelen we een arbeids- of bedrijfskundige in. Zo bepalen we of we het bedrijf kunnen herstructureren zodat het beter past bij de nieuwe situatie.

Ons doel is dat u kunt herstellen op een manier waar u zich prettig bij voelt. Niemand zit graag de hele dag thuis op de bank, vooral ondernemers niet. Daar helpen wij u bij.Meer weten?

Neem contact met ons op!

Gerelateerde berichten

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang als eerste alle relevante juridische ontwikkelingen.