Stappenplan aanpak woonoverlast

Lonneke Battiato-Derksen

Overal waar mensen (dicht bij elkaar) wonen, is er vroeg of laat wel eens sprake van overlast. Voor verhuurders van woonruimte is het van belang overlastsituaties goed te bestrijden. Dit om verdere escalatie te voorkomen. Maar hoe doe je dat?

Onze ervaring leert dat het consequent volgen van een gestructureerd plan van aanpak daarbij goed kan helpen. Daarom hebben wij voor verhuurders van woonruimte het ‘Stappenplan overlast’ opgesteld. Via deze link download je een voorbeeldweergave van het stappenplan overlast.

Heb je interesse in de volledige versie van het stappenplan? Vul dan onderstaand formulier in. Dan zorgen wij ervoor dat je het stappenplan kosteloos in je mailbox ontvangt.

In ons stappenplan worden de verschillende fases (vanaf de eerste overlastmelding tot en met het voeren van een procedure bij de rechter) op een begrijpelijke wijze uitgelegd en voorzien van tips. Hoewel wij het stappenplan in eerste instantie vanuit het oogpunt van woningcorporaties hebben opgesteld, kunnen ook particuliere verhuurders en/of beheerders van woonruimte hiermee hun voordeel doen.

Wij geloven in een pragmatische werkwijze: je doet wat je zelf kunt en wij helpen graag waar het nodig is. Er zijn echter stappen in het proces waar een advocaat (al vroeg) toegevoegde waarde heeft en soms ook onmisbaar is. Voor vragen over het stappenplan en/of andere vragen over de bestrijding van woonoverlast, aarzel niet om contact op te nemen. Je kunt terecht bij één van de mensen uit ons team Vastgoed.

 

Download het stappenplan

Gerelateerde berichten

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang als eerste alle relevante juridische ontwikkelingen.