Menu
JPR Advocaten

Bedrijf starten in Duitsland

Juridisch gezien is het vrij eenvoudig om in Duitsland een eigen bedrijf te beginnen. Voor enkele branches gelden echter bepaalde vestigingseisen, maar zeker niet voor allemaal. Wilt u weten aan welke branches vestigingseisen worden gesteld, dan vernemen we dat graag.

Een ondernemer zal, eventueel nadat hij aan de vestigingseisen voldoet, na moeten gaan van welke rechtsvorm hij gebruik wil maken bij zijn Duitse onderneming. De Gesellschaft mit beschränkter Haftung (GmbH) is een van de bekende rechtsvormen die in Duitsland veel voorkomt. Deze rechtsvorm is enigszins vergelijkbaar met de Nederlandse B.V. en wordt in Duitsland als degelijk en betrouwbaar aangemerkt. Dat is voor Duitse ondernemers belangrijk bij het zaken doen.

Bij het starten van een bedrijf in Duitsland is niet alleen juridische regelgeving van belang. Om goed zaken te kunnen doen, zal het ook noodzakelijk zijn om enige kennis van de Duitse markt, maar ook de Duitse gewoontes te hebben. JPR Advocaten werkt sinds lange tijd samen met Alpmann Fröhlich, een Duits advocatenkantoor. Zij organiseren regelmatig seminars waarbij u ook aanwezig kunt zijn. Op deze manier kunt u zelf ervaren hoe het is om met Duitse ondernemers te spreken en zaken te doen. Uiteraard is het ook mogelijk om een gesprek met één van onze Duitse collega’s van Alpmann Fröhlich aan te gaan om eens te horen of zij nog tips en adviezen hebben voordat u met uw bedrijf in Duitsland start. Naast de juridische advisering onderhouden wij ook contacten met gerenommeerde accountants en fiscalisten in Duitsland. Neemt u gerust eens contact met ons op, zodat wij u over de mogelijkheden (vrijblijvend) kunnen informeren.

De eerste stappen over de grens zijn voor een ondernemer vaak spannend. Onbekendheid met de regels en gewoonten van het land zijn hier vaak de oorzaak van. Een bedrijf starten in Duitsland hoeft geen spannende onderneming te zijn, indien de ondernemer zich goed laat voorlichten. JPR kan daarbij van dienst zijn. Met partners over de grens die zowel op juridisch als fiscaal terrein kunnen adviseren, kunnen wij de stap over de grens voor de ondernemer begeleiden. Maar ook als u goed op de hoogte bent van de regels, kunnen wij u van dienst zijn. Voor het leren kennen van de gewoontes kunnen wij u in contact brengen met collega’s over de grens. Wilt u uitgebreid advies, alleen even afstemmen en/of in contact komen met een Duitse advocaat of accountant, dan horen we het graag.

Meer weten over onze dienstverlening?
Neem contact op
Op de hoogte blijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief: