Menu
JPR Advocaten

Risico's voorkomen, geld besparen

Geschreven op 14 november 2012  •  Auteur: Ruurd van Eck
Risico's voorkomen, geld besparen

Bedrijven kunnen overtredingen beter voorkomen. Boetes zijn hoog en worden steeds vaker aan personen opgelegd. “Het naleven van de wet- en regelgeving is van groot belang".


Overtredingen moeten worden voorkomen, want fouten hebben grote gevolgen. Dat was de conclusie tijdens het symposium ‘Compliance, verantwoordelijkheid en verantwoording’ dat JPR Advocaten organiseerde voor Nevedi-leden tijdens de Military Boekelo. “In het recht wordt er steeds meer op de man gespeeld. Ook onbewuste fouten en achteloosheid worden afgestraft”, waarschuwt Ruurd van Eck, advocaat bij JPR Advocaten.


Dit artikel is opgenomen in De Molenaar, 2 november 2012.


Ruurd van Eck
Ruurd van Eck

“Wat mij intrigeert, is de verhouding tussen de ondernemer en de maatschappij. De interactie tussen het algemeen nut en de individuele vrijheid. Wat ik vaak tegenkom, is de onrechtvaardigheid en het gemak waarmee overheden tornen aan de belangen en rechten van individuele burgers. Als advocaat is het mijn uitdaging daarin tegenwicht te bieden.

Met wetenschappelijke nieuwsgierigheid kun je dagenlang bezig zijn, maar de klant wil een oplossing. Pleiten is boksen, maar dan intellectueel, binnen de regels. In het verlengde van mijn specialisatie omgevingsrecht (milieu, bouw, overheidsaansprakelijkheid en voedselveiligheid) ben ik voorzitter van de Raad van Toezicht Stichting Secure Feed. Een stichting die bijna 400 bedrijven verenigt in het streven voedselveiligheid te waarborgen.”

Over Ruurd

Al bijna 30 jaar is Ruurd een bevlogen advocaat en hij is partner bij JPR Advocaten. Ook adviseert en begeleidt hij startups. Ruurd staat voor een helder en praktisch advies, zodat het meteen toepasbaar is voor de klant.

Contact opnemen met JPR

Op de hoogte blijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief: