Menu
JPR Advocaten

Kerstborrel op het werk? Maak het niet te bont!

Geschreven op 22 december 2016  •  Auteur: Jill Althoff
Kerstborrel op het werk? Maak het niet te bont!

Op een kerstborrel kan een borreltje teveel nog wel eens tot arbeidsrechtelijke consequenties leiden. Dat laat een recente uitspraak van het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden zien (gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, 7 december 2016).

Directeur ‘door midden schoppen’

Tijdens de kerstborrel van een Gelderse organisatie had een 58-jarige metselaar last van een kwade dronk. Tegenover collega’s dreigde de werknemer de directeur ‘door midden te schoppen’. Hij vloog de directeur aan, waarbij een collega door goed ingrijpen erger kon voorkomen. De werknemer werd vervolgens op staande voet ontslagen. Nadat de werknemer zijn roes had uitgeslapen, bood hij zijn excuses aan, maar de werkgever hield voet bij stuk. Daarom vocht de werknemer het ontslag op staande voet aan bij de kantonrechter.

Gerechtshof: onacceptabel gedrag

Het gerechtshof oordeelde evenals de kantonrechter dat het ontslag op staande voet terecht was gegeven. Volgens het hof hoeft een werkgever dergelijk gedrag van een werknemer niet te accepteren en is de werknemer zelf verantwoordelijk voor het feit dat hij die avond (te) veel had gedronken.

Meer weten over ontslag op staande voet?

Of een ontslag op staande voet standhoudt, is altijd afhankelijk van de omstandigheden van het geval. Wilt u meer weten over een ontslag op staande voet of uw eigen positie bepalen? Wij informeren u graag!


Jill Althoff
Jill Althoff

Als advocaat is het mijn taak om te voorzien in die vorm van juridische ondersteuning waar op dat moment behoefte aan is. Mijn bijdrage in het geheel is steeds een andere en dat maakt mijn werk dynamisch en uitdagend. De diversiteit past goed bij mij als persoon en houdt mij scherp en creatief.

Ik houd van begrijpelijke taal en ben een advocaat die verder kijkt dan het juridische. Ik overzie de juridische aspecten, maar heb altijd oog voor de praktische uitwerking ervan. Door het juridische te combineren met het praktische kun je wat mij betreft pas echt van toegevoegde waarde zijn voor je cliënt.

Over Jill

Jill is sinds 2019 advocaat bij JPR Advocaten. Daarvoor is ze ruim twee jaar als juridisch medewerker werkzaam geweest. Ze is communicatief sterk, direct en tactvol. Jill is werkzaam binnen het ondernemingsrecht en houdt zich daarbinnen bezig met contracten- en procesrecht, vennootschapsrecht en fusie- en overnametrajecten.

Contact opnemen met JPR

Op de hoogte blijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief: