Home
Verzekeringsrecht
Levensverzekering

Levensverzekering

Een levensverzekering is een ‘in verband met het leven of de dood gesloten sommenverzekering’ (art. 7:975 van het Burgerlijk Wetboek). Een levensverzekering is dus een ‘sommenverzekering’. 

Direct contact opnemen
Tian-Doetinchem

Het begrip sommenverzekering is gedefinieerd in art. 7:975 BW. Het betreft een verzekering waarbij een som wordt uitgekeerd die losstaat van de (hoogte van de) schade van de verzekerde. Een sommenverzekering is bedoeld om een vooraf overeengekomen som uit te keren, wanneer aan de voorwaarden voor uitkering is voldaan. Een schadeverzekering is bedoeld om de schade van de verzekerde te vergoeden.

Heb je problemen omdat een verzekeraar geen dekking wil verlenen of ben je het niet eens met de wijze waarop de verzekeraar de claim behandeld?  Onze gespecialiseerde advocaten op het gebied van verzuimverzekeringen helpen jou graag verder. Als er een meningsverschil is of er wel aanspraak op uitkering bestaat, staan zij voor jou klaar om de juridische discussie aan te gaan. 

Pieter Leerink
Wij staan voor je klaar

Meer weten over de levensverzekering?

Bij JPR tref je hoogwaardige professionals die net zo zijn als jij. Toegankelijk en altijd bereid om te helpen. 

Neem contact op

Direct contact opnemen

Heb je een vraag of wil je dat één van onze collega’s contact met je opneemt? Via het onderstaand formulier kun je ons een bericht sturen.