CAR-verzekering

Een nieuw gebouw in aanbouw dat instort, stormschade tijdens een verbouwing of de constructie die niet goed in elkaar zit. In dat geval vergoedt de verzekeraar de schade aan het werk voor degenen die daar belang bij hebben. Dat zijn meestal de aannemer en de opdrachtgever.

Direct contact opnemen
Benjamin-Utrecht

Waarvoor dient de CAR-verzekering?

De afkorting CAR staat voor Construction Allrisk. Deze verzekering wordt ook wel de montageverzekering genoemd. Hij wordt afgesloten bij nieuwbouw of grote verbouwingen, maar ook bij de bouw van machines of andere grote projecten. Meestal sluit de aannemer of installateur van het bouwproject de verzekering af. De rubriek ‘Het werk’ vormt de basis en geeft dekking voor schade aan het werk. Voorwaarde is wel dat sprake is van materiële beschadiging. Met de rubriek ‘Aansprakelijkheid’ is er dekking voor aansprakelijkheid van de verzekerde voor schadeclaims in verband met de werkzaamheden.

Heb je schade opgelopen tijdens de bouw en daarover een discussie met een verzekeraar? Onze gespecialiseerde advocaten op het gebied van CAR-verzekeringen helpen je graag verder.

Bart Holthuis
Wij staan voor je klaar

Meer weten over de CAR-verzekering?

Bij JPR tref je hoogwaardige professionals die net zo zijn als jij. Toegankelijk en altijd bereid om te helpen. 

Neem contact op

Direct contact opnemen

Heb je een vraag of wil je dat één van onze collega’s contact met je opneemt? Via het onderstaand formulier kun je ons een bericht sturen.