Home
Verzekeringsrecht
Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Beroepsaansprakelijk-heidsverzekering

Zelfstandige beroepsbeoefenaars, zoals artsen, accountants, notarissen en advocaten, kunnen in de uitoefening van hun beroep zowel jegens hun cliënten/patiënten als derden aansprakelijk zijn voor fouten die zij in hun beroep maken. Jegens de cliënten/patiënten is die aansprakelijkheid gebaseerd op “wanprestatie” en in vele gevallen - mede op een onrechtmatige daad en jegens derden alleen op een onrechtmatige daad. Veelal spreekt men van een ‘beroepsfout’. Hiertegen kan de beroepsbeoefenaar zich verzekeren met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

Direct contact opnemen
Jesse-Eva-Utrecht

Heb je problemen omdat een verzekeraar geen dekking wil verlenen of ben je het niet eens met de wijze waarop de verzekeraar de claim behandeld? Onze gespecialiseerde advocaten op het gebied van beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen helpen jou graag verder. Als er een meningsverschil is of er wel aanspraak op uitkering bestaat, staan zij voor jou klaar om de juridische discussie aan te gaan. 

Manon Pluymen
Wij staan voor je klaar

Meer weten over beroepsaansprakelijkheid?

Bij JPR tref je hoogwaardige professionals die net zo zijn als jij. Toegankelijk en altijd bereid om te helpen. 

Neem contact op

Direct contact opnemen

Heb je een vraag of wil je dat één van onze collega’s contact met je opneemt? Via het onderstaand formulier kun je ons een bericht sturen.