Home
Verzekeringsrecht
Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Bedrijfsaansprakelijk-heidsverzekering

De bedrijfs-/beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven is bedoeld voor ondernemingen of personen die een bedrijf uitoefenen. Het kan daarbij gaan om een internationaal concern, maar ook om het midden- en kleinbedrijf.

Direct contact opnemen
Eva-Rene-Jesse-Utrecht

De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering verzekert het bedrijf of de ondernemer tegen het aansprakelijkheidsrisico in zijn hoedanigheid van exploitant van het desbetreffende bedrijf tot een maximumbedrag per aanspraak. Bij de aansprakelijkheidsverzekering zal de verzekeraar ook de afhandeling van tegen de ondernemer ingestelde aanspraken van hem overnemen inclusief alle daaraan verbonden kosten, zoals de proceskosten voor verweer.

Onder de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zijn werknemers van het bedrijf mee gedekt en is het aansprakelijkheidsrisico van de verzekerde voor schade aan personen en zaken gedekt. De exacte omschrijving van de dekking van de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kan verschillen van polis tot polis.

Heb je problemen omdat een verzekeraar geen dekking wil verlenen of ben je het niet eens met de wijze waarop de verzekeraar de claim behandeld?  Onze gespecialiseerde advocaten op het gebied van bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen helpen jou graag verder. Als er een meningsverschil is of er wel aanspraak op uitkering bestaat, staan zij voor jou klaar om de juridische discussie aan te gaan. 

Niek Borm
Wij staan voor je klaar

Meer weten over beroeps- of bedrijfsaansprakelijkheid?

Bij JPR tref je hoogwaardige professionals die net zo zijn als jij. Toegankelijk en altijd bereid om te helpen. 

Neem contact op

Direct contact opnemen

Heb je een vraag of wil je dat één van onze collega’s contact met je opneemt? Via het onderstaand formulier kun je ons een bericht sturen.