Home
Verzekeringsrecht
Aansprakelijkheidsverzekering

Aansprakelijkheids-verzekering

Iedere persoon (zowel de natuurlijke persoon, als de rechtspersoon) neemt deel aan het maatschappelijk verkeer en loopt daardoor het risico bij zijn activiteiten schade aan anderen/derden toe te brengen. In dat geval kan hij voor zijn schade aansprakelijk worden gesteld. Dit betekent dat hij, indien hij de ander zijn schade moet vergoeden, in zijn vermogen schade lijdt.

Direct contact opnemen
Martijn-Yasar-Doetinchem

De aansprakelijkheidsverzekering is primair bedoeld om deze vorm van schade te dekken. Daarnaast heeft de aansprakelijkheidsverzekering ook tot gevolg dat de derde zijn schade vergoed krijgt van de aansprakelijkheidsverzekering. De kosten van rechtsbijstand door bijvoorbeeld advocaten worden veelal vergoed, zo nodig boven de verzekerde som, Of dit zo is, kunt je nalezen in de op de aansprakelijkheidsverzekering toepasselijke voorwaarden.

Heb je problemen omdat een verzekeraar geen dekking wil verlenen of ben je het niet eens met de wijze waarop de verzekeraar de claim behandeld?  Onze gespecialiseerde advocaten op het gebied van aansprakelijkheidsverzekeringen helpen jou graag verder. Als er een meningsverschil is of er wel aanspraak op uitkering bestaat, staan zij voor jou klaar om de juridische discussie aan te gaan. 

Eva Schothorst - Gransier
Wij staan voor je klaar

Meer weten over de aansprakelijkheidsverzekering?

Bij JPR tref je hoogwaardige professionals die net zo zijn als jij. Toegankelijk en altijd bereid om te helpen. 

Neem contact op

Direct contact opnemen

Heb je een vraag of wil je dat één van onze collega’s contact met je opneemt? Via het onderstaand formulier kun je ons een bericht sturen.