Ik haal energie uit het volgen van en spreken over ontwikkelingen op het gebied van gegevensbescherming, AI, auteursrecht, privacy en cybersecurity. De vraagstukken in deze gebieden zijn maatschappijbreed relevant. Bewustwording over de risico’s en hoe je verantwoord met deze veranderingen omgaat is van levensbelang.

 

Het leuke aan mijn werkzaamheden is om te achterhalen wat het doel is van een klantvraag, om daarna een complete, werkbare oplossing te vinden. Hierbij is een praktische vertaalslag vanuit de wetgeving onvermijdelijk. Met geduldig doorvragen en creativiteit is vooral in het privacy- en gegevensbeschermingsrecht vaak meer mogelijk dan mensen vooraf denken.

Over Luuk

Luuk Wassink is sinds 2022 werkzaam bij JPR. Hij is begonnen als student-stagiair, waarna hij als werkstudent actief was in het intellectueel eigendomsrecht, het ICT-recht en privacyrecht. Inmiddels maakt Luuk onderdeel uit van het team IE, ICT & Privacy als juridisch medewerker. Zowel de bachelor als master IT-recht heeft Luuk aan de Rijksuniversiteit Groningen afgerond.

Achtergrond

  • Master IT-recht Rijksuniversiteit Groningen
  • Bachelor IT-recht Rijksuniversiteit Groningen

Externe publicaties

Recente artikelen

Nederlandse overheid publiceert visie op generatieve AI

In een eerdere blog over de AI Act schreven we over het voorlopige akkoord dat de onderhandelaars van het Europees...

EU akkoord over AI Act: wat moet je weten?

Afgelopen vrijdag hebben de onderhandelaars van het Europees Parlement en de Europese Raad een voorlopig akkoord...

Politieke partijen overtreden cookieregelgeving – hoe zit dat juridisch?

Afgelopen week bracht de NOS het nieuws dat meerdere politieke partijen de ‘cookiewet’ overtreden. Zij plaatsen zonder...

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang als eerste alle relevante juridische ontwikkelingen.