“Na ruim 33 jaar als advocaat werkzaam te zijn, kan ik met recht zeggen dat ik mijn sporen in de rechtspraktijk heb verdiend. Iedere dag oefen ik het mooiste beroep ter wereld uit. Als advocaat ondernemingsrecht adviseer ik over allerhande juridische aspecten en omdat ik fiscaal recht heb gestudeerd kan ik ook verder kijken dan alleen het juridische.

Binnen de advocatuur komt alles bij elkaar: de spanning van een zaak, de omgang met je klanten en het gebruiken van je juridische kennis. Ik ben nieuwsgierig naar de maatschappelijke ontwikkelingen en wat de gevolgen daarvan zijn voor mijn praktijk. Bij elke strategie is voor mij het belangrijkste punt: wat is de praktische toepasbaarheid?”

Over Albert Jan

Albert Jan is advocaat sinds 1984 en vanaf 2018 werkzaam bij JPR Advocaten. Voorheen was hij werkzaam binnen diverse rechtsgebieden, maar hij heeft zich gespecialiseerd in het ondernemingsrecht. Op het gebied van ondernemingsrecht legt hij zich voornamelijk toe op het invorderingsrecht en maatschap- en aandeelhoudersconflicten.

Recente artikelen

Philips vs. Lidl: inbreuk op de vormgeving van scheerapparaten?

De Hoge Raad heeft zich in juli uitgelaten over een zaak tussen Philips en Lidl over de uiterlijke vormgeving van...

Mag de werkgever TikTok op de telefoon verbieden?

Op 21 maart jl. besloot het kabinet om TikTok op de werktelefoons van rijksambtenaren te verbieden. De reden hiervoor...

Wat je zegt, ben je zelf

Op 25 augustus 2023 deed de Hoge Raad der Nederlanden een uitspraak in het kader van de uitleg van overeenkomsten....

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang als eerste alle relevante juridische ontwikkelingen.