Home
Handelscontracten
Exclusiviteitsovereenkomst

Exclusiviteits-overeenkomst

Partijen kunnen afspreken dat zij uitsluitend met elkaar zaken doen. Het kan zowel onderhandelingen over een nog te sluiten overeenkomst, als de uitvoering van een overeenkomst betreffen. Dit noem je een exclusiviteitsovereenkomst.

Direct contact opnemen
Tobias bellend -Utrecht (Aangepast)

Zeker bij langdurige of kostbare onderhandelingen is het zinvol een exclusiviteitscontract te sluiten of een exclusiviteitsbeding overeen te komen. Je maakt daarbij goede afspraken over de duur van de exclusiviteit, de voorwaarden waaronder de onderhandelingen mogen worden afgebroken en de eventuele gevolgen daarvan.

Bij handelsrelaties komt exclusiviteit aan beide zijden voor. Een leverancier kan met zijn afnemer afspreken dat hij alleen aan hem levert en een afnemer kan zich verbinden alleen van deze leverancier af te nemen. Houd er rekening mee dat op grond van het mededingingsrecht niet iedere vorm van exclusiviteit is toegestaan. Wij kunnen je hierover adviseren.

Paul Schepel
Wij staan voor je klaar

Meer weten over de exclusiviteitsovereenkomst?

Bij JPR tref je hoogwaardige professionals die net zo zijn als jij. Toegankelijk en altijd bereid om te helpen. 

Neem contact op

Direct contact opnemen

Heb je een vraag of wil je dat één van onze collega’s contact met je opneemt? Via het onderstaand formulier kun je ons een bericht sturen.