Home
Handelscontracten
Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden

Met algemene voorwaarden regel jij voor al jouw contracten op welke voorwaarden jij zaken wil doen. Dit bespaart veel tijd en voorkomt gedoe. Dat lukt niet altijd: soms is jouw wederpartij groter of machtiger en accepteert deze jouw algemene voorwaarden niet. Dan is het hoog tijd voor echte onderhandelingen. De wet kent een groot aantal regels voor algemene voorwaarden, zeker voor overeenkomsten met consumenten. Wij kunnen jou daar goed mee helpen.

Direct contact opnemen
David-Doetinchem-2

Wat kunnen wij voor jou doen?

Jij kunt natuurlijk een model van het internet gebruiken. De kans is echter groot dat zo’n model niet aansluit bij jouw specifieke manier van zaken doen. Als jij het niet goed gebruikt heb jij er bovendien niets aan.

Wij maken aan de hand van een checklist in overleg met jou algemene voorwaarden die naadloos aansluiten bij jouw bedrijf en jouw manier van zaken doen. Verder zorgen wij uiteraard dat de voorwaarden voldoen aan de wettelijke regels. Vervolgens geven wij duidelijk advies over hoe jij de voorwaarden opneemt in jouw overeenkomsten. Het neerleggen bij de Kamer van Koophandel of de griffie van de rechtbank is daarvoor niet voldoende. Jouw afnemer kan dan meestal een streep halen door de relevante voorwaarden en dan is alle moeite voor niets geweest.

Geschillen

Geschillen gaan meestal over de vraag of de algemene voorwaarden wel van toepassing zijn. Dat is namelijk niet automatisch het geval. Vervolgens kan de wederpartij soms een streep halen door een of meer voorwaarden. Wij vertellen jou hoe het in jouw situatie zit en wat de kansen en risico’s zijn. Als het nodig is voeren wij een procedure om jouw positie veilig te stellen.

Sebastiaan Vos
Wij staan voor je klaar

Meer weten over algemene voorwaarden?

Bij JPR tref je hoogwaardige professionals die net zo zijn als jij. Toegankelijk en altijd bereid om te helpen. 

Neem contact op

Direct contact opnemen

Heb je een vraag of wil je dat één van onze collega’s contact met je opneemt? Via het onderstaand formulier kun je ons een bericht sturen.