Menu
JPR Advocaten

Vijfde druk Handboek Verzekeringsrecht met bijdragen van Pieter Leerink en Manon Pluymen

Geschreven op 6 mei 2019  •  Auteurs: Manon Pluymen, Pieter Leerink
Vijfde druk Handboek Verzekeringsrecht met bijdragen van Pieter Leerink en Manon Pluymen

Op 15 april 2019 is de vijfde druk verschenen van het handboek Verzekeringsrecht (Kluwer serie Recht en Praktijk, deel VR2). In 29 hoofdstukken schetst het boek een compleet beeld van het verzekeringsrecht. Kenmerkend daarbij is de combinatie van wetenschappelijke diepgang met oog voor praktische toepasbaarheid. Het 2,5 kilo zware handboek wordt inmiddels gezien als onmisbaar voor iedere praktijkjurist die zich bezig houdt met het verzekeringsrecht.

Net als in voorgaande edities, hebben Pieter Leerink en Manon Pluymen meegeschreven aan dit handboek.

Pieter herzag zijn eerdere hoofdstukken over premiebetaling en premierestitutie (hoofdstuk 8 en 9), Manon haar bijdrage aan hoofdstuk 2 over toetsing van primaire dekkingsbepalingen aan art. 6:248 lid 2 BW in het verzekeringsrecht. Pieter nam een belangrijke ontwikkeling in de rechtspraak over de opzetclausule in de AVP mee in een ingrijpende herziening van zijn eerdere hoofdstuk over de aansprakelijkheidsverzekering (hoofdstuk 26).

Manon en Pieter schreven samen een nieuw hoofdstuk over de CAR-verzekering (hoofdstuk 29).

Over deze onderwerpen zullen Pieter en Manon ook doceren voor de postacademische Leergang Verzekeringsrecht van de Universiteit van Amsterdam, die start in september 2019.


Manon Pluymen
Manon Pluymen

“Als advocaat onderzoek ik graag de creatieve oplossingen voor een probleem. In een procedure houd ik ervan feiten zodanig te presenteren dat de uitspraak eigenlijk al voor de hand ligt. Recht is voortdurend in ontwikkeling, er speelt veel en er...

Pieter Leerink
Pieter Leerink

“Goed luisteren, duidelijke taal en niet te ingewikkeld doen. Dat is mijn motto. Het leukste aan mijn vak vind ik om ingewikkelde zaken simpel te maken en samen met de klant een strategie te bepalen. Ik sta voor een efficiënte aanpak gericht op een...

Contact opnemen met JPR

Op de hoogte blijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief: