Menu
JPR Advocaten

Invoering Wet Werk en Zekerheid weer stap dichterbij

Geschreven op 19 februari 2014  •  Auteur: Sjoerd van der Vegt
Invoering Wet Werk en Zekerheid weer stap dichterbij

Op 18 februari 2014 heeft de Tweede Kamer het wetsvoorstel Wet Werk en Zekerheid aangenomen. Het wetsvoorstel heeft wel een aantal veranderingen ondergaan. Zo mogen kleine bedrijven (tot 25 werknemers) tot 2020 in geval van ontslag wegens bedrijfseconomische redenen een lagere ontslagvergoeding betalen dan grote bedrijven. Ook de wijziging van de ketenbepaling gaat nu pas in op 1 juli 2015.

Naast de Tweede Kamer dient ook de Eerste Kamer het voorstel nog met een meerderheid van stemmen aan te nemen. De Eerste Kamercommissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) bespreekt op 4 maart 2014 de procedure. Wanneer de verdere behandeling in de Eerste Kamer zal plaatsvinden is nog niet bekend. De invoering van de Wet Werk en Zekerheid komt een stap dichterbij. Uiteraard houden wij u op de hoogte van alle ontwikkelingen.


Sjoerd van der Vegt
Mr. S. van der Vegt CPL

Sjoerd van der Vegt is advocaat bij JPR Advocaten in Deventer en werkzaam in het Arbeidsrecht. Zijn specialisaties binnen dit rechtsgebied zijn: pensioenrecht, CAO-recht, medezeggenschap en individueel- en collectief ontslag. Sjoerd is sinds 1999 actief als advocaat.

Contact opnemen met JPR

Op de hoogte blijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief: