Menu
JPR Advocaten

Invoering Wet Werk en Zekerheid weer stap dichterbij

Geschreven op 19 februari 2014  •  Auteur: Sjoerd van der Vegt
Invoering Wet Werk en Zekerheid weer stap dichterbij

Op 18 februari 2014 heeft de Tweede Kamer het wetsvoorstel Wet Werk en Zekerheid aangenomen. Het wetsvoorstel heeft wel een aantal veranderingen ondergaan. Zo mogen kleine bedrijven (tot 25 werknemers) tot 2020 in geval van ontslag wegens bedrijfseconomische redenen een lagere ontslagvergoeding betalen dan grote bedrijven. Ook de wijziging van de ketenbepaling gaat nu pas in op 1 juli 2015.

Naast de Tweede Kamer dient ook de Eerste Kamer het voorstel nog met een meerderheid van stemmen aan te nemen. De Eerste Kamercommissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) bespreekt op 4 maart 2014 de procedure. Wanneer de verdere behandeling in de Eerste Kamer zal plaatsvinden is nog niet bekend. De invoering van de Wet Werk en Zekerheid komt een stap dichterbij. Uiteraard houden wij u op de hoogte van alle ontwikkelingen.


Sjoerd van der Vegt
Sjoerd van der Vegt CPL

“De uitdaging, de complexiteit en de diversiteit die dit vak met zich meebrengen, spreken mij enorm aan. Standaardoplossingen bestaan niet, geen enkele zaak of klant is hetzelfde. Goede kennis van de klant en de onderneming zijn van essentieel belang om tot een goed advies te komen. Daarom is een goede samenwerking met de klant belangrijk.

Communicatie is hierbij uiteraard van groot belang. Als advocaat probeer ik altijd het best mogelijke resultaat te behalen, dus moeten de alternatieven en de oplossing ernaartoe worden bekeken. Als lid van de Raad van Orde denk ik mee over de ontwikkelingen in mijn vak. Daarnaast deel ik graag mijn kennis als lid van diverse specialisatieverengingen.”

Over Sjoerd

Sjoerd is sinds 1999 advocaat en vanaf 2002 werkzaam bij JPR. In 2012 is hij partner geworden. Hij heeft zich gespecialiseerd in het pensioenrecht en is Certified Pension Lawyer. Sjoerd is betrokken en stelt de samenwerking met de klant centraal. Door middel van een duidelijke strategie zal hij het maximale resultaat behalen.

Contact opnemen met JPR

Op de hoogte blijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief: